Covid : Έκτακτη σύσκεψη στην Αμφιλοχία

Για τον συντονισμό δυνάμεων και τη λήψη μέτρων προστασίας

«Ο ιός είναι εδώ, μας ταλαιπωρεί, μας απειλεί, όπως έχουμε πει πολλές φορές. Και γι’ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση ώστε να μην οδηγηθούμε σε ακόμη δυσκολότερες καταστάσεις. Η πιστή εφαρμογή των μέτρων σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, αποτελούν τα όπλα μας απέναντι στην απειλή και γι’ αυτό οφείλουμε όλοι να τηρούμε ευλαβικά τις οδηγίες των ειδικών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι κοντά σας και κοντά στην τοπική κοινωνία για ό,τι χρειάζεται. Με πίστη στις δυνάμεις μας και συντονισμό θα ξεπεράσουμε τη δυσκολία. Όμως, πρέπει να πούμε και στους συμπολίτες μας ότι ακόμα και η παραμικρή αμέλεια ή ανευθυνότητα μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους με σοβαρά προβλήματα». Αυτά, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που συγκάλεσες σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, στο Δημαρχείο της Αμφιλοχίας.

Αντικείμενο της σύσκεψης, ο συντονισμός δυνάμεων των τοπικών φορέων μετά και την απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, να τεθεί ο Δήμος Αμφιλοχίας στο Επίπεδο Β’ του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας (κόκκινη περιοχή) λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών. Στην σύσκεψη συζητήθηκαν τα αυξημένα μέτρα προστασίας που θα τεθούν σε εφαρμογή στην περιοχή για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Δημήτρης Κατσούλας, ο Διοικητής του Α.Τ Αμφιλοχίας, Βασίλειος Φλώρος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Χαιδής και η Καλλιόπη Βεκοπούλου, εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.