Η Αμφιλοχία και η Ναύπακτος έβαλαν σε lockdown την Αιτωλοακαρνανία

28 από τα 51 σημερινά κρούσματα εντοπίζονται στο Δήμο Ναυπακτίας
Στην απόφαση για την ένταξη της Αιτωλοακαρνανίας στο «βαθύ κόκκινο» του υγειονομικού χάρτη σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμος Αμφιλοχίας βρίσκεται ήδη στο «κόκκινο» και καθημερινά καταγράφονται κρούσματα στην περιοχή.

Παράλληλα πολλά είναι τα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες και στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι τα rapid test που πραγματοποιήθηκαν προχθές την Τρίτη με τη μέθοδο drive through το ποσοστό θετικότητας άγγιξε το 7%. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 20 κρούσματα που εντόπισε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ στην Αιτωλοακαρνανία τα 11 καταγράφτηκαν στο Δήμο Ναυπακτίας. Ενώ από τα 51 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα τα 28 κρούσματα αφορούν το Δήμο Ναυπακτίας (22 στη Ναύπακτο και 6 στο Αντίρριο), ενώ τα υπόλοιπα μοιράζονται στις υπόλοιπες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Όλα τα στοιχεία των προηγούμενων ημερών συντείνουν στο γεγονός ότι το ιικό φορτίου που καταγράφεται σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο, Μεσολόγγι κτλ) σίγουρα δεν είναι μηδενικό, αλλά πιθανότατα δεν θα ήταν αρκετό για να μπει ο νομός στο «κόκκινο»…