Στο “βαθύ κόκκινο” η Αιτωλοακαρνανία : Αναστολή σχολείων και λιανεμπορίου

Στο επίπεδο του πολύ αυξημένου υγειονομικού κινδύνου “βαθύ κόκκινο” κατατάσσεται πλέον η Αιτωλοακαρνανία μέχρι τις 16 Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά η Αιτωλοακαρνανία και μερικές ακόμη Περιφερειακές Ενότητες ανά τη χώρα, κατατάσσεται σε άλλο επίπεδο στον υγειονομικό χάρτη με αυστηρότερα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο μέχρι τις 16 Μαρτίου. Η βασικότερη αλλαγή είναι η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), με εξαίρεση τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Το ίδιο ισχύει για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Ακόμη κλείνουν τα κομμωτήρια και σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο εφαρμόζεται επίσης αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων (και επιτρέπονται μόνο: α) η λειτουργία επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά κατά το σκέλος που αφορά στην επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου, β) τα καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού)

Συγκεκριμένα για τις μετακινήσεις :
Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί.
Κωδικός 2: Θα χρησιμοποιείται για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία. Η απόσταση θα ισχύει και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες.
Κωδικός 4: Πρόκειται για τον κωδικό που χρησιμοποιείται για την παροχή βοήθειας. Ωστόσο, κατά την ενημέρωση διευκρινίστηκε πως από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες και έγγραφα για τον λόγο της μετάβασης
Κωδικός 6: Θα χρησιμοποιείται για μετακίνηση που θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή