Πανεπιστήμιο Πατρών : Συνάντηση της Πρυτανικής Αρχής με τους πρόεδρους των Επιμελητηρίων της Δυτικής Ελλάδας

Συνάντηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 11/3 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας στη οποία συμμετείχαν και οι Αντιπρυτάνεις Καθηγητές κ.κ. Διονύσης Μαντζαβίνος και Δημήτρης Σκούρας, με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, Κωνσταντίνο Νικολούτσο και Παναγιώτη Τσιχριτζή αντίστοιχα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικότερα για τα Τμήματα (του πρώην ΤΕΙ) που εδρεύουν στις περιοχές τους και εμπίπτουν στη γενικότερη Αναδιοργάνωση των Τμημάτων, στο πλαίσιο του νέου Ακαδημαϊκού Χάρτη του Πανεπιστημίου Πατρών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου «στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος».

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας «στους Προέδρους των τριών Επιμελητηρίων εκφράστηκε η βούληση των Πρυτανικών Αρχών να συνεχιστεί η παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας που βρίσκεται σήμερα».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις Πρόεδροι των Επιμελητηρίων προσκάλεσαν τον Πρύτανη κ. Μπούρα να λάβει μέρος στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζοντας το πλήρες σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών.