Play out: Τι πρέπει να προσέξει… ο Παναιτωλικός

Το πρόγραμμα βγήκε, οι μηχανές… ζεσταίνονται και ας δούμε με τι δεδομένα ξεκινούν το μίνι πρωτάθλημα η Λαμία, ο Πανατωλικός, ο ΟΦΗ και η ΑΕΛ που φαίνεται πως θα «παλέψουν» για την αποφυγή των 2 τελευταίων θέσεων

Σε τροχιά play out κινούνται πλέον οι «μονομάχοι» της ουράς και σε Λαμία, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Λάρισα το θερμόμετρο… χτυπάει κόκκινο. Βλέπετε οι εκεί τέσσερις ομάδες είναι εκείνες που σε πρώτο χρόνο φαίνεται πως θα «παλέψουν» για την παραμονή τους στην κατηγορία και την αποφυγή τουλάχιστον της τελευταίας θέσης, η οποία οδηγεί απευθείας στην παρακάτω κατηγορία, αφού Βόλος, Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης φαίνεται πως έχουν μαξιλαράκι ασφαλείας. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση όλοι αναζητούν τον αριθμό «31», αφού με τόσους πόντους, κατά πάσα πιθανότητα και με γνώμονα τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν θα είναι κάποιος τελευταίος, ενώ ως πλέον πιθανό ενδεχόμενο θεωρείται πως δεν θα βρίσκεται ούτε 13ος, ώστε να πάει στο διπλό μπαράζ με τον 2ο της Super League 2.

Ο Παναιτωλικός των 20 βαθμών ποντάρει…

*Στον παράγοντα ψυχολογία. Στα 5 τελευταία του ματς πήρε 7 βαθμούς (στα προηγούμενα 21 της σεζόν είχε 13), κράτησε 3 φορές το μηδέν παθητικό, ενώ χθες στη Ριζούπολη έχασε ένα ματς που θα μπορούσε, με βάση την εικόνα του, να πάρει κάτι. Πλέον πιστεύει στον εαυτό του.

*Στις λύσεις που θα έχει. Στην πρεμιέρα των play outs θα έχει κατά πάσα πιθανότητα για πρώτη φορά όλα τα χειμερινά του αποκτήματα διαθέσιμα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα πως οι Μπαρμπόσα, Εντινγκά που λογίζονται, και εύλογα, ως τα «βαριά» του χαρτιά μέχρι στιγμής συνυπήρξαν στο γήπεδο μόνο για ένα 10λεπτο στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πρέπει να προσέξει…

*Την επιθετική του συγκομιδή. Ναι μεν εσχάτως παρουσιάζεται πιο παραγωγικός σε επίπεδο δημιουργίας φάσεων, όμως σκοράρει με το σταγονόμετρο και παρουσιάζεται «δύσκολος» στο γκολ. Σε ντέρμπι ουράς πρέπει να εκμεταλλεύεσαι και τη «μισή» φάση που θα σου παρουσιαστεί και εκείνος έχει τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας.

*Οτι σε 14 ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα στις ομάδες των play outs κέρδισε μόνο 3, ενώ έκλεισε τη regular season χωρίς εκτός έδρας νίκη. Τώρα έχει μπροστά του 4 ματς μακριά από το Αγρίνιο (και 3 εκεί) που θα καθορίσουν το μέλλον του.

πηγή : gazzetta.gr