Μνημόνιο συνεργασίας Παναιτωλικού και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναιτωλικός. Το Μνημόνιο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωστρέφειας και προαγωγής της γνώσης και των καλών πρακτικών στους τομείς της επιστήμης του αθλητισμού και της οργάνωσης και διοίκησης των θεσμών του αθλητισμού.

Η ανακοίνωση:
«Ανακοινώνουμε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στο Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής, του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωστρέφειας και προαγωγής της γνώσης και των καλών πρακτικών στους τομείς της επιστήμης του αθλητισμού και της οργάνωσης και διοίκησης των θεσμών του αθλητισμού.

Μέσα από αυτό το Μνημόνιο επισφραγίζεται η συνεργασία και η κοινή αντίληψη των δύο πλευρών για την ενίσχυση και ενθάρρυνση της επιστημονικής και ερευνητικής δραστηριότητας με στόχο τη βελτίωση της εκπαίδευσης και έρευνας στο χώρο της Διοίκησης του Αθλητισμού. Αυτή η συνεργασία αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη και μια πολύ ενθαρρυντική πρωτοβουλία, δεδομένου ότι αφενός το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού αποτελεί το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα που προάγει και θεραπεύει το γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης του Αθλητισμού, αλλά αφετέρου και η ΠΑΕ Παναιτωλικός αποτελεί έναν αθλητικό φορέα που λειτουργεί με πολύ υψηλά κριτήρια ποιότητας και οργάνωσης, αφού κάθε του ενέργεια χαρακτηρίζεται από καινοτομία και επαγγελματισμό.

Η συνεργασία των δύο μερών δύναται να καταστεί από κοινού γόνιμη και εξαιρετικά δημιουργική, δεδομένου ότι σηματοδοτεί την απαρχή μιας δυναμικής κοινής πορείας για αμφότερα τα μέρη της συμφωνίας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προαγωγή μιας αποτελεσματικής οργάνωσης και διαχείρισης του αθλητισμού στη χώρα μας, μέσα από πλήθος κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών. Η στενή συνεργασία των δύο μερών, αναμένεται να προσφέρει οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα για την ΠΑΕ Παναιτωλικός, αλλά και για το Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής, το Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, εν γένει, αλλά κυρίως για τους φοιτητές, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν και να γνωρίσουν από κοντά το σύγχρονο περιβάλλον του επαγγελματικού αθλητισμού σε πραγματικές συνθήκες.

Οι δύο πλευρές εκφράζουν την αμοιβαία ικανοποίηση τους για την ολοκλήρωση αυτής της πρωτοβουλίας και ευελπιστούν ότι πολύ σύντομα τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα είναι ορατά στην πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής
Διευθυντής Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής
Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γεράσιμος Μπελεβώνης
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
ΠΑΕ Παναιτωλικός