Τα πραγματικά πολλά τεστ : Ίσως ήρθε η ώρα για ένα μέτρο που δεν το έχουμε δοκιμάσει ως τώρα…

Το πώς γίνεται με 605 διασωληνωμένους και με αύξηση των θανάτων να διαχέονται στο Τύπο πληροφορίες και σενάρια για τη μερική άρση του lockdown δεν το καταλαβαίνουμε… Μακάρι βέβαια αύριο το πρωί να μην υπάρχει lockdown, να μην υπάρχει κορονοϊός, αλλά επειδή δεν ζούμε σε εποχές θαυμάτων και μαγικών κουμπιών, ας μείνουμε προσγειωμένοι στη (σκληρή) πραγματικότητα.

Επειδή από την άλλη το lockdown είτε με την αυστηρή του μορφή, είτε με την χαλαρή, είναι παρατεταμένο και οπωσδήποτε επιζήμιο για την οικονομία, εμείς κρίνουμε ως πιο ενδιαφέρουσα τις διαρροή περί γενικευμένη χρήσης των τεστ. Είναι κάτι που δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πολλές χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και που πολλοί ειδικοί το είχαν συστήσει. Η πολύ αυστηρή επιδημιολογική επιτήρηση με την επέκταση της χρήσης των rapid test σε στοχευμένο επίπεδο αλλά και στο γενικό πληθυσμό.

Είτε επειδή τα μέτρα δεν αποδίδουν, είτε επειδή ο κόσμος δεν πειθαρχεί σε αυτά, είτε επειδή οι μεταλλάξεις του ιού είναι πιο μεταδοτικές, μάλλον δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε –μετά από τόσους μήνες lockdown- αν δοκιμάσουμε και αυτό το μέτρο. Ίσως έτσι η πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα να έρθει νωρίτερα.