Δεν βρέθηκε DNA των συλληφθέντων για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο

Την αποφυλάκισή τους με αιτιολογικό ότι δεν βρέθηκε δικό τους DNA στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού θα επιδιώξουν οι κατηγορούμενοι και προφυλακισμένοι για τη φονική ληστεία στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας τον περασμένο Ιανουάριο.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από τους ελέγχους των εγκληματολογικών εργαστηρίων επικαλούνται οι συνήγοροι υπεράσπισης για να ζητήσουν την αποφυλάκιση του ανιψιού και δύο γειτόνων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι στο Χαλκιόπουλο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο 91 χρονος άνδρας, σύζυγος της ηλικιωμένης. Το DNA που εντοπίστηκε στα προς εξέταση δείγματα ανήκει μόνο στα θύματα και όχι στους κατηγορουμένους, παράμετρο στην οποία βασίζεται η υπεράσπιση για να διατυπώσει αίτημα αποφυλάκισης των τριών κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι στους τρεις συλληφθέντες απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της σύστασης συμμορίας και ληστείας κατά συναυτουργία, από την οποία προήλθε ο θάνατος του 91χρονου άνδρα. Οι φερόμενοι ως δράστες δια των συνηγόρων τους αρνούνται τις κατηγορίες που τους απευθύνονται, ωστόσο οι Δικαστικές Αρχές έκριναν απαραίτητη την προφυλάκισή τους, μη πειθόμενες από τους ισχυρισμούς και το άλλοθι που προέβαλλαν. Ενώ καταλύτικο ρόλο φαίνεται πως έπαιξε το γεγονός ότι η 85χρονη στην μαρτυρία της στους αστυνομικούς φέρεται να αναγνώρισε τους δράστες της ληστείας. Στοιχείο που σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων ήταν το μόνο επιβαρυντικό για την προφυλάκιση τους τελικά. Έτσι τώρα αναμένεται να κατατεθούν από την πλευρά τους τις επόμενες ημέρες αιτήσεις αποφυλάκισης.