Γ. Παπαναστασίου : Αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα, αλλά μας απαγορεύεται να πούμε περισσότερα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ο Γ. Παπαναστασίου παραδέχθηκε ότι το τελευταίο διάστημα από τη επεξεργασία των λυμάτων που γίνεται από το βιολογικό καθαρισμό του Αγρινίου, προκύπτει πράγματι ότι αυξημένο ιικό φορτίο.

Ωστόσο ο Δήμαρχος Αγρινίου πρόσθεσε ότι απαγορεύεται από την Πολιτική Προστασία στους αιρετούς να δίνουν περισσότερα στοιχεία. Όπως σχολίασε ο Γ. Παπαναστασίου δεν χρειάζεται υπερβολή, ούτε πανικός, από τα διάφορα στοιχεία που προκύπτουν κάθε φορά, αλλά ούτε φυσικά και εφησυχασμός. Τα στοιχεία που προκύπτουν από την επεξεργασία των λυμάτων, σύμφωνα με το Γ. Παπαναστασίου, είναι στοιχεία που από μόνα τους δεν προεξοφλούν κάτι συγκεκριμένο για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά στοιχεία που συνεκτιμώνται μαζί με άλλα στοιχεία, από τον ΕΟΔΥ και τους ειδικούς του Υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα ο Γ. Παπαναστασίου αποκάλυψε ότι τους τελευταίους μήνες και ο ίδιος, αλλά και όλοι οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες, λαμβάνουν κάθε Δευτέρα ένα εμπιστευτικό ενημερωτικό σημείωμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχής τους, στοιχεία όπως τα ενεργά κρούσματα και ο αριθμός των νοσηλευομένων στις τοπικές δομές υγείας και άλλα.