Οι δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου συμβάλλοντας στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 προγραμματίζει, γι’ αυτή την άνοιξη, τις παρακάτω δράσεις εν μέσω καραντίνας:

1) σε συνεργασία με την Φοιτητική Θεατρική ομάδα Πανεπιστημιακών τμημάτων Αγρινίου- Πανεπιστημίου Πατρών προβάλει διαδικτυακά δωρεάν μέσω του επίσημου καναλιού του στο youtube από αρχές Απρίλη, μια μικρού μήκους ταινία με τίτλο: «10 Απρίλη 1826» βασισμένη στο έργο του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΣΟΜΟΥΛΗ «Ενθυμήματα Στρατιωτικά της Επαναστάσεως Των Ελλήνων 1821-1833», με θέμα στιγμές από την Έξοδο του Μεσολογγίου. Με την ταινία αυτή εκπροσωπούνται τα Πανεπιστημιακά τμήματα Αγρινίου στην Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου που οργανώνεται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ.

2) συνεχίζοντας την εκδοτική του προσπάθεια το θέατρό μας, κυκλοφορεί στις 10 Απρίλη τη συλλογή «Μικρές ιστορίες για μια χαμένη όραση» του ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΝΙΦΑΒΑ, μια χαρτογράφηση της λαϊκής ψυχής, όπως αυτή αναδείχνεται ανόθευτα και αυθόρμητα στις απλές στιγμές των ανθρώπων του τόπου μας στην πάροδο των χρόνων.

3) Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» παρουσιάζει δωρεάν μέσω του επίσημου καναλιού του στο youtube στις 20 Απρίλη ένα ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα, με τίτλο: «Το Μεσολόγγι Της Ιστορίας και του Πνεύματος» μέσα από το ομώνυμο δοκίμιο της ΑΚΑΚΙΑΣ ΚΟΡΔΟΣΗ.

*Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου διατηρεί το δικαίωμα οποιασδήποτε αλλαγής στο πρόγραμμά του.
**το σκίτσο που συνοδεύει το δελτίο τύπου είναι μέρος της εικονογράφησης της συλλογής «Μικρές ιστορίες για μια χαμένη όραση» του Θανάση Μανιφάβα που ζωγράφισε ο Δημήτρης Δήμας.