Επανεκκίνηση στο Άκτιο – Αμβρακία μετά από πολλά χρόνια

Με ανάδοχο τον όμιλο «Μυτιληναίος» η συμπληρωματική εργολαβία
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα στο δρόμο Άκτιο-Αμβρακία, όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς, με συγκεκριμένη αναφορά ότι το τμήμα της 4ης εργολαβίας (παράκαμψη της Αμφιλοχίας) που είναι γνωστό πως θα είναι το πρώτο που θα δοθεί στη κυκλοφορία.

Η σχετική ανάρτηση του κ. Καββαδά στα κοινωνικά δίκτυα: «Επιτέλους! Τα έργα στο δρόμο Άκτιο-Αμβρακία είναι σε διαρκή εξέλιξη, προχωρούν. Ένα κορυφαίο έργο υποδομής που αναβαθμίζει τη πρόσβαση στη Λευκάδα και ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης για το νησί μας και τις γύρω περιοχές. Το τμήμα της 4ης εργολαβίας (παράκαμψη της Αμφιλοχίας) θα είναι το πρώτο που θα δοθεί στη κυκλοφορία. Ο τόπος μας αλλάζει και γίνεται καλύτερος με έργα».

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα Δρυμός – Αμβρακία έχει μήκος 24 χλμ. εκ των οποίων τα 16 έχουν ασφαλτοστρωθεί, αλλά υπάρχουν ενδιάμεσα κάποιες διακοπές για την κατασκευή γεφυρών. Από τα υπόλοιπα, τα 5 χλμ. είχαν μείνει στο στάδιο της ασφαλτόστρωσης, ενώ στα υπόλοιπα προς την πλευρά της Knauf, δεν έχουν γίνει ακόμα ούτε καν τα χωματουργικά. Η χρονική διάρκεια του συνόλου του έργου έχει οριστεί σε 30 μήνες και αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της κατασκευαστικής περιόδου, τότε θα παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2023.

O αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, μήκους 48,5 χλμ έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους. Με τη λειτουργία του αναμένεται να αυξήσει γεωμετρικά τα επίπεδα οδικής ασφάλειας σε ένα δρόμο που κάθε χρόνο θρηνούμε την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών. Το κόστος είναι 150 εκατ. ευρώ ενώ επιπλέον υπάρχει ένα ποσό της τάξης των 10,5 εκατ. ευρώ για προαιρετικά έργα και θα αφορά την εκτέλεση εργασιών για την απευθείας σύνδεση της απόληξης του οδικού άξονα «Άκτιο – Αμβρακία», με την «Ιόνια Οδό» στον ανισόπεδο κόμβο Ριβίου.