Η ιδέα για το κτίριο του πρώην Οργανισμού Καπνού : Κοινόχρηστος χώρος και υπόγειο πάρκινγκ

Ευρύτερη ενημέρωση αναφορικά με διάφορα ζητήματα του Δήμου Αγρινίου που σχετίζονται με ορισμένα από τα εμβληματικά κτίρια της πόλης έκανε ο Γ. Παπαναστασίου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφορμή στάθηκε σχετικό ερώτημα του επικεφαλής του Ανυπότακτου Αγρινίου, Στ. Μερμίγκη, αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη στο πρώην Καπνικό Σταθμό Αγρινίου και την προοπτική παραχώρησής του στο Δήμο για την αξιοποίησή του. Μεταξύ άλλων ο Γ. Παπαναστασίου όμως αναφέρθηκε και στο κτίριο του πρώην Οργανισμού Καπνού, για το οποίο απόρησε γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε τόση πρεμούρα να το αποκτήσει, αφού ήδη παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα και σημαντικές φθορές.

Η Γ. Παπαναστασίου για πρώτη φορά έκανε γνωστή τη σκέψη του για το μέλλον του συγκεκριμένου κτιρίου και έθεσε προς συζήτηση την σκέψη του με το αιτιολογικό ότι τα χρήματα της ανακατασκευής είναι πολλά. Η ιδέα λοιπόν του Γ. Παπαναστασίου είναι η κατεδάφιση του κτιρίου και η δημιουργία ενός κοινόχρηστου χώρου σε συνδυασμό με υπόγειο πάρκινγκ.

Αναφορικά με τον πρώην Καπνικό Σταθμό Έρευνας ο Δήμαρχος εκτίμησε ότι αναμένεται η μεταβίβαση του χώρου από το Υπουργείο στο Δήμο, ενώ γνωστοποίησε στο Σώμα, γίνονται συζητήσεις αναφορικά με τον παρακείμενο που δεν αποκλείεται μέσα από κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο να μετατραπεί σε μία κλειστή λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων.