Mε Προεδρικό Διάταγμα το ιδιοκτησιακό για τις Καπναποθήκες Ηλιού

Καθυστέρηση παρουσιάζεται στην προοπτική να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Αγρινίου το κτίριο των Καπναποθηκών Ηλιού επί της οδού Μεσολογγίου. Μπορεί πριν από μερικούς μήνες να έγινε δεκτό του αίτημα του Δήμου Αγρινίου από το Υπουργείο Οικονομικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που είναι αρμόδιοι επί των κληροδοτημάτων, όμως το Διοικητικό Εφετείο Πατρών (που θα επικύρωνε με απόφασή του την εξέλιξη της ιστορίας) δεν συμφώνησε με τη διάλυση του Ιδρύματος που προβλέπονταν από τη διαθήκη Ηλιού και υποδεικνύει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που θα πρέπει να συνταχθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι παρατηρείται καθυστέρηση στην απόδοση του ετοιμόρροπου κτιρίου των Καπναποθηκών Ηλιού. Υπενθυμίζεται ότι ήδη αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού έχει αναλάβει να αποφασίσει με δεδομένη την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο από την εγκατάλειψη δεκαετιών, για την κατεδάφισή του εν όλω ή εν μέρει.

Μάλιστα αναμένεται να υποβάλει το πόρισμά της στη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων σε περίπτωση που εισηγείται την κατεδάφιση του διατηρητέου μνημείου εν όλω ή εν μέρει.