ΔΕΥΑ Αγρινίου : Προτάσεις 15 εκατ. ευρώ στο «Αντ. Τρίτσης»

Δύο μεγάλα έργα και ένα “πακέτο” μελετών διεκδικεί η ΔΕΥΑ Αγρινίου 

Τρεις προτάσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ περίπου καταθέτει η ΔΕΥΑ Αγρινίου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο μεγάλα έργα, που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση, καθώς επίσης και ένα «πακέτο» μελετών που θα επιδιωχθεί η χρηματοδότησή τους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Αναφορικά με την ύδρευση η ΔΕΥΑ προτείνει στο πρόγραμμα την «Προμήθεια και εγκατάσταση ευφυούς συστήματος τηλεμετρίας εσωτερικών δικτύων ύδρευσης με ψηφιακούς υδρομετρητές της ΔΕΥΑ Αγρινίου» με προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ. Επίσης η ΔΕΥΑ Αγρινίου προτείνει την τρίτη φάση των αποχετευτικών έργων στις παραλίμνιες περιοχές της Τριχωνίδας. Η Α’ φάση του έργου έχει κατασκευαστεί, ενώ η Β’ φάση βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης και τώρα προωθείται η «Ολοκλήρωση αποχετευτικών έργων λυμάτων παραλίμνιων οικισμών Τριχωνίδας Γ’ φάση», με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ.

«Πακέτο» μελετών

Επιπλέον η ΔΕΥΑ Αγρινίου σε πρόσκληση του προγράμματος που αφορά την ωρίμανση έργων θα υποβάλλει τις «Μελέτες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης ΒΙΟΚΑ προς επαναχρησιμοποίηση λυμάτων – ξήρανση ιλύος – συμπληρωματικών έργων αποχέτευσης Αγρινίου» και την «Εκπόνηση μελέτης κατασκευής: α) κύριων αγωγών εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αγρινίου β) Αγωγού μεταφοράς ύδατος νότιας Τριχωνίδας (ολοκλήρωση) γ) Διυλιστηρίου νότιας Τριχωνίδας (αναβάθμιση). Ο προϋπολογισμός των μελετών αυτών ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.