Προτιμούν Pfizer και όχι AstraZeneca στα Κέντρα Υγείας

Π. Παπαδόπουλος : Να το ξεχάσουν, η πλατφόρμα των εμβολιασμών δεν παρακάμπτεται

Τους 600 σχεδόν άγγιξαν οι εμβολιασμοί, που διεξάγονται καθημερινά στην Αιτωλοακαρνανία, μετά και την ενεργοποίηση των νέων εμβολιαστικών γραμμών τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στο Μεσολόγγι. Την Πέμπτη 1 Απριλίου ενεργοποιήθηκε μια ακόμη εμβολιαστική γραμμή στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου, ενώ την ίδια μέρα το Νοσοκομείο Μεσολογγίου έθεσε σε λειτουργία μια δεύτερη εμβολιαστική γραμμή.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος μίλησε στο «Δυτικά Fm 92,8» για τη νέα εμβολιαστική γραμμή του Νοσοκομείου εξηγώντας πως «τα εμβολιαστικά ραντεβού από 50 ημερησίως έχουν πλέον εκτιναχθεί στα 140 περίπου σε καθημερινή βάση». Μάλιστα ο Π. Παπαδόπουλος εξήρε τις προσπάθειες του προσωπικού του Νοσοκομείου (ιατρικού, νοσηλευτικού κτλ) λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πλέον το Νοσοκομείο διαθέτει ένα εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ». Παράλληλα ο Π. Παπαδόπουλος με αφορμή την ενεργοποίηση των εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες και για άλλες ηλικιακές ομάδες κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν έτσι ώστε το επόμενους τρείς περίπου μήνες να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση των Κέντρων Υγείας και άλλων περιοχών (Μύτικας, Άστακος, Βόνιτσας) ως εμβολιαστικά κέντρα δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για την επιτάχυνσης του εμβολιαστικούς προγράμματος, ενώ παράλληλα όπως εκτίμησε ο Π. Παπαδόπουλος δημιουργούνται συνθήκες αποσυμφόρησης και του Νοσοκομείου Μεσολογγίου καθώς αρκετοί πολίτες από αυτές τις περιοχές μετακινούνταν το προηγούμενο διάστημα για να εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Ωστόσο ο Π. Παπαδόπουλος δεν δίστασε να αναφερθεί στην μάταιη εν τέλει προσπάθεια αρκετών να παρακάμψουν την πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας και να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer, που χορηγεί το Νοσοκομείο Μεσολογγίου και όχι με το εμβόλιο της AstraZeneca, που χορηγούν κάποια από τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας. Με απόλυτο τρόπο όμως ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ξεκαθάρισε : «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Θα πάμε με βάση τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες του Υπουργείου σε σχέση με τα ραντεβού. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων -θα πρέπει να το ξέρουν αυτό οι πολίτες- δεν μπορούν να κάνουν καμία παρέμβαση στην πλατφόρμα emvolio.gov και τα ραντεβού που κλείνονται, γιατί κάτι τέτοιο είναι πρώτα από όλα αντιδεοντολογικό και ουσιαστικά παράνομο και θα προκύψουν θέματα, όπως προέκυψαν σε κάποιες άλλες περιοχές και που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να έχουμε. Να το ξεχάσουν λοιπόν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα εφαρμοστεί πιστά η όλη διαδικασία και οι εντολές της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας».

«Πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή» πρόσθεσε ο Π. Παπαδόπουλος «και να περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα που τους αφορά». Ενώ καταλήγοντας επανέλαβε ότι «ο κόσμος πρέπει να τηρήσει τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, να εμπιστευτεί τους αρμοδίους ακόμη και για την ασφάλεια των εμβολίων και να εντατικοποιήσει τη διαδικασία των εμβολιασμών».