Όταν ο Παναιτωλικός θέλησε στο Βόλο και δεν μπορούσε και ήταν άργα

Ο Βόλος νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό στο «Πανθεσσαλικό» σε ένα θεαματικό παιχνίδι και τον κράτησε προτελευταίο στη βαθμολογία των play-out της Super League.

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που «καιγόταν» για βαθμούς απέναντι στο Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που επικράτησαν 3-1 σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, για την 3η αγωνιστική των play-out της Super League Ιnterwetten. Οι Αγρινιώτες παρέμειναν έτσι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας (21β.) μόλις στο +1 από την ΑΕΛ και στο -2 από τον ΟΦΗ, συνεχίζοντας με άγχος την προσπάθεια παραμονής.

Ο Βόλος άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με πολύ ωραίο γκολ του Ριένστρα (1-0). Η άμυνα των φιλοξενούμενων απομάκρυνε σέντρα του Νίνη και ο μέσος των γηπεδούχων έπιασε ένα ευθύβολο βολέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής που άφησε «άγαλμα» τον Κνετ.

Οι Θεσσαλοί έφτασαν πολύ γρήγορα και σε δεύτερο γκολ, με τον Μπουένο να κάνει το 2-0 στο 13′ από το σημείο του πέναλτι. Ο Σιδηρόπουλος σφύριξε αρχικά φάουλ σε χέρι του Ταχάρ στα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά συμβουλεύτηκε το VAR και τελικά έδωσε πέναλτι που κατέληξε σε γκολ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στη συνέχεια να αντιδράσουν, με πρωταγωνιστή τον Ταχάρ, ο οποίος απείλησε με δύο σουτ εκτός περιοχής, κυρίως στο 15′ αλλά και στο 29′.
Αυτό που δεν πέτυχαν στη ροή του παιχνιδιού οι Αγρινιώτες, το πέτυχαν από το σημείο του πέναλτι στο 36′, το οποίο επίσης υποδείχθηκε κατόπιν χρήσης VAR. Ο Βέργος ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 2-1.

Μάλιστα είχαν μεγάλη ευκαιρία μέσα σε ένα λεπτό (37′) να ισοφαρίσουν, όταν ο Αριγίμπι έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και πάσαρε παράλληλα με τη γραμμή τέρματος, αλλά ο Φεράρι απομάκρυνε τη μπάλα πριν την σπρώξουν στα δίχτυα οι φιλοξενούμενοι. Στο 42ο λεπτό ο Βόλος κατάφερε να προηγηθεί ξανά με δύο γκολ (3-1), έχοντας σκόρερ τον Μήτογλου. Ο Γκρίλο έκανε την κεφαλιά-πάσα μετά από κόρνερ του Μπουένο και ο Έλληνας αμυντικός στόπαρε και σκόραρε από κοντά.

Με γκολ ξεκινάει και το δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μέτρησε ποτέ. Ο Ντίας βρήκε δίχτυα, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ο Τσότσαλιτς είναι οφσάιντ. Ο Δέλλας ρισκάρει νωρίς – νωρίς βάζοντας στο ματς Καρέλη, Μανθάτη, Ντάλσιο, ο Παναιτωλικός έχει το… πάνω χέρι στο ματς, αλλά μεγάλη φάση δεν βγάζει μέχρι το 70′.

Οι γηπεδούχοι πιο χαλαροί, ψάχνουν το τέταρτο γκολ στη κόντρα και στο ανοιχτό γήπεδο που έχουν αφήσει οι φιλοξενούμενοι. Το… αγγίζουν στο 67′ με τον Κνετ να αποκρούει την εξ επαφής προβολή του Μπαρτόλο! Στο 72′ ο Ντάλσιο χάνει τεράστια διπλή ευκαιρία για να μειώσει σε 3-2 και να δώσει «σφυγμό» στον Παναιτωλικό, αλλά ο Κλέιμαν του λέει και τις δύο «όχι»! Στο 82′ η τελική του Ντουάρτε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ούτε αυτή η φάση καταγράφεται στη στατιστική, αφού προηγουμένως είχε σηκωθεί και πάλι η σημαία του βοηθού. Στο 87′ νέο δοκάρι σε σουτ του Μανθάτη και κάπου εκεί πέφτει η «αυλαία» στον κύκλο των… χαμένων ευκαιριών για τον Παναιτωλικό!

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Μήτογλου, Γκρίλο, Τέκιο, Φεράρι, Μπαρτόλο (74′ Κιάκος), Ριένστρα, Νίνης, Μπουένο (57′ Σάντος), Κρητικός (84′ Σάντσες), Περέα.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μεντίνα (53′ Καρέλης), Καρασαλίδης (53′ Μανθάτης), Τσότσαλιτς, Περέιρα (74′ Γιάκολις), Εντινγκά, Ταχάρ, Μεντόσα (53′ Ντάλσιο), Αριγίμπι (74′ Ντουάρτε), Ντίας, Βέργος.