Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να «συμμαζέψει» υπουργούς και βουλευτές

«Να μην γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα»
Να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα που λαμβάνονται, καθώς η στρατηγική στο μέτωπο της πανδημίας παραμένει η βήμα προς βήμα προσέγγιση και η αξιολόγηση των δεδομένων του κορονοϊού, είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

«Να αποφύγουμε υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω. Με άλλα λόγια τα τεστ, ας πούμε, τα self-test δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι για απερίσκεπτη συμπεριφορά, γιατί χωρίς επιφυλακή, ένα τεστ το οποίο είναι αρνητικό σήμερα, μπορεί να είναι θετικό αύριο. Και φυσικά τα self-test δεν υποκαθιστούν τις υπόλοιπες προφυλάξεις μας και δεν υποκαθιστούν τους οργανωμένους επιδημιολογικούς ελέγχους…Είναι, όμως, ένα σημαντικό πρόσθετο αμυντικό όπλο δίπλα στα υπόλοιπα, στη μάσκα, στις αποστάσεις, στην ατομική υγιεινή. Και για το λόγο αυτό θα σας παρακαλούσα όλους, πρώτα από όλα τα μέλη της κυβέρνησης αλλά και όλους τους συναδέλφους, να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται. Η απειλή παραμένει και γι’ αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Γιατί, όπως έχω πει, στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ίσως να άργησε λιγάκι αυτή η πολύ σωστή παρέμβαση του Πρωθυπουργού. Γιατί είναι προφανές ότι όλοι θέλουμε αν είναι δυνατόν αύριο το πρωί να γίνονταν να εξαφανιστεί ο κορονοϊός και να πάψουν τα μέτρα. Το να παριστάνουν όμως κάποιοι ότι επιθυμούν περισσότερο την άρση των μέτρων δεν βοηθά. Όπως, επίσης δεν βοηθά το να βγαίνουν στα κανάλια οι λοιμωξιολόγοι και οι διάφοροι ειδικοί και να λένε τις προσωπικές τους απόψεις, που φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα να τις έχουν, αλλά επειδή στο τέλος γίνεται αυτό που προκρίνει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και κατ΄ επέκταση η κυβέρνηση, δεν έχουν κανένα νόημα αυτές οι απόψεις να λέγονται στα κανάλια και να δημιουργείται σύγχυση στον κόσμο.