Παναιτωλικός: Πόσο έλειψαν Μπαρμπόσα και Ματσόλα

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός και ο Αργεντινός φορ επέστρεψαν για τα «καναρίνια» και στη φάση του «χρυσού» γκολ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης αποτυπώθηκε πόσο σημαντική κρίνεται και είναι η αποθεραπεία τους για τους «κυανοκίτρινους»

«Ζωντανός» στη «μάχη» της παραμονής έμεινε ο Παναιτωλικός μετά το 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και η αναμέτρηση με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» σηματοδότησε την επιστροφή των Μπαρμπόσα, Ματσόλα στη δράση. Αμφότεροι πέρασαν ως αλλαγή λίγο μετά το 60′ και μάλιστα «πρωταγωνίστησαν» στη φάση του «χρυσού» γκολ. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήταν εκείνος που άφησε πανέξυπνα την μπάλα για τον Ντάλσιο που έκανε κίνηση over lap… Και ο Αργεντινός φορ πήρε την κεφαλιά, όπου ο Βέρχουλστ απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Λισγάρας έστειλε άθελά του την μπάλα στο βάθος της εστίας του Βέλγου γκολκίπερ.

Κατά πάσα πιθανότητα εκεί θα κατέληγε και χωρίς την παρέμβασή του και έτσι ο 31χρονος στράικερ θα πιστώνονταν εκείνος το γκολ, αλλά όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά μετά τον αγώνα στη NOVA «δεν έχει καμία σημασία που χρεώθηκε ως αυτογκόλ, σημασία έχει πως κερδίσαμε». Το πώς λειτούργησαν στη συγκεκριμένη φάση, αποτυπώνει ανάγλυφα το πόσο σημαντικοί είναι για την «κυανοκίτρινη» γραμμή κρούσης και το πόσο έλειψαν στο διάστημα που έμειναν εκτός.

Ο Μπαρμπόσα που αποκτήθηκε τον Γενάρη ήταν νοκ άουτ για περίπου 2 μήνες και στις 5 εμφανίσεις που πρόλαβε να κάνει με τα «καναρίνια» είχε σκοράρει κόντρα στον Ατρόμητο (με πέναλτι που καταλογίστηκε στον Αριγίμπι ύστερα από δική του πάσα) και είχε «φτιάξει» αρκετές ευκαιρίες του Παναιτωλικού, όπως τα δοκάρια των Βέργου, Αζάντι στο 0-0 με τη Λαμία.

Ο Ματσόλα από την πλευρά του διεκδικεί όσκαρ ατυχίας, καθώς τραυματίστηκε τον Οκτώβριο, επέστρεψε τον Γενάρη αλλά χτύπησε ξανά, ενώ τον τελευταίο μήνα ταλαιπωρήθηκε εκ νέου από ενοχλήσεις και για αυτό δεν έπαιζε. Ετσι ξεκίνησε τη χρονιά βασικός, αλλά έκτοτε έμεινε εκτός και το 2021 τον έχουμε δει μόλις σε 5 αγώνες, όπου μόνο σε 1 ήταν στην ενδεκάδα. Ως αλλαγή έπαιξε στο 2-1 επί του ΟΦΗ και ήταν κομβικός για τη μεγάλη ανατροπή (έδωσε την ασίστ στον Λιάβα), από τον πάγκο ήρθε και στο 1-0 κόντρα στο Βόλο για την κανονική διάρκεια όπου για όσους θυμούνται με την παρουσία του σε εκείνον τον αγώνα «ανέβασε» όλη την ομάδα, ενώ το χθεσινό γκολ του «ανήκει».

Οι δυο τους διαθέτουν ποιότητα, ψυχικά αποθέματα και με την επιστροφή τους δίνουν άλλον αέρα στην «κυανοκίτρινη» επίθεση Από την πρώτη κιόλας συνύπαρξή τους στο γήπεδο σε αγώνα της Super League 1 και παρότι προέρχονταν από μακροχρόνια απουσία, άφησαν το στίγμα τους.Ενόψει «Ζωσιμάδων» μάλιστα θα έχουν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας.

πηγή : gazzetta.gr