Προβληματισμός για τον εμπρησμό σε κατάστημα στο Μεσολόγγι

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στο Μεσολόγγι η πυρκαγιά που κατέστρεψε κατάστημα ένδυσης επί της οδού Λόρδου Βύρωνος.

Πρόκειται μάλιστα για κατάστημα γνωστής αλυσίδας που λειτούργησε πρόσφατα, ενώ το ενδιαφέρον είναι πως από τις Αρχές εντοπίστηκαν ευρήματα που παραπέμπουν σε εμπρησμό.Το υλικό από τις κάμερες του καταστήματος που κάηκε αλλά και των γύρω καταστημάτων εξετάζει η αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία για τον δράστη του εμπρησμού.Οι αρμόδιες Αρχές έχουν συλλέξει τα υπολείμματα της εμπρηστικής ύλης (μολότοφ) που βρέθηκαν μέσα στο κατάστημα και τα εξετάζουν.

Να σημειωθεί ότι ο δράστης ή οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος και πέταξαν στο εσωτερικό την εμπρηστική ύλη. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη ενέργεια για την πόλη του Μεσολογγίου την οποία ο Εμπορικός Σύλλογος χαρακτηρίζει εγκληματική αφού το ενδεχόμενο να θρηνήσουμε θύματα ήταν πολύ πιθανό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου :
Έπειτα από ενημέρωση που είχαμε για ενέργεια βανδαλισμού σε βάρος νέας επιχείρησης επί της οδού Λόρδου Βύρωνος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές στους άνωθεν ορόφους του κτιρίου και να καταστραφούν εμπορεύματα αξίας χιλιάδων ευρώ, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου καταδικάζει απερίφραστα την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Η διοίκηση του Συλλόγου προτίθεται να προβεί σε διάβημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξει έντονη φύλαξη στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και να γίνουν οι απαραίτητες συντονισμένες ενέργειες ώστε να βρεθούν οι ένοχοι. Επιπλέον, η διοίκηση του Συλλόγου πρόκειται να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ., με το οποίο θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θα στηρίξει τον επιχειρηματία που υπέστη αυτή την καταστροφή.

Πράξεις σαν αυτές είναι πρωτόγνωρες για την πόλη του Μεσολογγίου και θεωρούμε ότι είναι παντελώς ξένες ως προς τους δημότες της πόλης μας και το σύνολο του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου.