Μωρέ ένας Παπαδόπουλος χρειάζεται

Πόσες φορές έχουμε ακούσει τη συγκεκριμένη φράση από κάποιον απηυδισμένο πολίτη τον τελευταίο καιρό; Η το χιλιοειπωμένο «αλλά με τη Χούντα γινόταν έργα;» «και η Ελλάδα δεν είχε οικονομικό χρέος»;

Για τις φράσεις αυτές που ξεστομίζουν και νέοι άνθρωποι, πέρα από το οικογενειακό περιβάλλον , ευθύνεται το υπάρχον πολιτικό σύστημα και η ξεκάθαρη αποτυχία του. Ένα σύστημα που μόνιμα κοιτάζει να βολέψει τους δικούς του, που ακόμα και σήμερα εν καιρώ πανδημίας παίρνει μίζες από ανύπαρκτες εταιρίες, νταντεύει τους «Μένιους» και ελέγχει την πλειονότητα των ΜΜΕ κάνοντας τα χατίρια των καναλαρχών χαρίζοντάς τους χρέη και ταΐζοντας τους επιδόματα.

Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται βούρδουλας από κάποιο Παπαδόπουλο που θα πάρει παραμάζωμα όλους και θα ανοίξει τη Γυάρο και τη Μακρόνησο για να σταματήσει η διαφθορά και κατά συνέπεια η διόγκωση του Ελληνικού χρέους. Γιατί με τόσα μνημόνια και με τόση λιτότητα τα τελευταία δέκα χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερο χρέος να φορτώνεται στις πλάτες ημών των ίδιων αλλά και των παιδιών μας. Το ζήτημα είναι να λυθεί μέσω αυτής της υποτυπώδους Δημοκρατίας που έχουμε καθώς με αφορμή την πανδημία μας αφαιρούνται όλο και πιο πολλά από τα ατομικά μας δικαιώματα. Είναι οξύμωρο και παράλογο λοιπόν να ζητάμε κι άλλη μείωση από μόνοι μας.

Δυστυχώς αν θέλουμε να σταματήσει η διαφθορά και ότι μας ενοχλεί γύρω μας πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ. Και να μην γίνουμε σαν τους κυρίους στη παρακάτω φωτογραφία οι οποίοι απολαμβάνουν τον Αττικό ήλιο την ώρα που τα ηνία της χώρας έχουν αναλάβει η Συνταγματάρχες και από πάνω τους στέκεται ένας οπλισμένος στρατιώτης. Αρκετά έχουν σχεδιαστεί για μας χωρίς εμάς.

Γ.Κ.