Παναιτωλικός : Τι χρειάζεται για να σωθεί

Ο Ατρόμητος θα εξασφαλιστεί μαθηματικά (και) εάν ο ΟΦΗ δεν κερδίσει στη Λαμία, οι Κρητικοί με νίκη στο φινάλε επί του Παναιτωλικού θα είναι βρέξει/χιονίσει εκτός μπαράζ, στα «καναρίνια» είναι αρκετοί 4 «συγκεκριμένοι» πόντοι, ενώ η ΑΕΛ «ψάχνει» συνδυασμούς αποτελεσμάτων

Σε… κούρσα για 3 έχει μετατραπεί η «μάχη» της παραμονής στη Super League 1, μετά και την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής των play out. Οπου Λαμία και Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισαν μαθηματικά την παραμονή τους ύστερα από τις «λευκές» ισοπαλίες που έφεραν με Ατρόμητο και Βόλο αντίστοιχα, ενώ επίσημα στο «κόλπο» της σωτηρίας βρίσκεται και οι Περιστεριώτες, οι οποίοι όμως κινδυνεύουν να πάνε στα μπαράζ μόνο σε ένα ακραίο σενάριο, που πάντως για τους τύπους πρέπει να αναφερθεί.

Κακά τα ψέματα ΑΕΛ, Παναιτωλικός και ΟΦΗ έχουν απομείνει να «παλεύουν» για την αποφυγή τόσο της τελευταίας θέσης όσο και της 13ης που οδηγεί στο διπλό μπαράζ παραμονής με τον 2ο της Super League 2, αλλά με ξεκάθαρα διαφορετικές πιθανότητες. Στις 8 Μαΐου θα διεξαχθεί η 6η «στροφή» του μίνι τουρνουά, όπου η ΑΕΛ θα παίξει στο Βόλο, ο ΟΦΗ στη Λαμία και ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο και αξίζει να δούμε τι «θέλουν» οι 3 «μελλοθάνατοι» (επίσημα 4), ώστε να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό ή έστω το μπαράζ. Δεν θα μπούμε σε εκτεταμένα σενάρια ισοβαθμιών καθώς φαντάζει πρόωρο, αλλά στο τι «χρειάζονται» ώστε να… σωθούν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Ορίζει επίσης την τύχη του, καθώς αν στο φινάλε συγκεντρώσει 4 «συγκεκριμένους» βαθμούς (εννοείται και με το απόλυτο 2χ2) θα είναι μίνιμουμ 12ος και πιο συγκεκριμένα εφόσον δεν χάσει από τον Ατρόμητο και κερδίσει τον ΟΦΗ. Γενικότερα σώζεται και χωρίς μπαράζ εάν με τον οποιοδήποτε τρόπο πάρει στα εναπομείναντα παιχνίδια έστω 1 βαθμό παραπάνω από τον ΟΦΗ και δεν τον περάσει η ΑΕΛ (το λέμε κάπως «χοντρικά», γιατί π.χ. υπάρχει και σενάριο να κερδίσει η ΑΕΛ και τα 2 εναπομείναντα παιχνίδια της, εκείνος να κάνει ισοπαλίες με Ατρόμητο, ΟΦΗ και οι Κρητικοί να χάσουν στη Λαμία). Για να πάρει έναν παραπάνω βαθμό από τον ΟΦΗ που χρειάζεται ώστε να τον «βάλει» από κάτω προϋποθέτει πως δεν θα χάσει στο Ηράκλειο άρα θα διατηρήσει τη μεταξύ τους ισοβαθμία. Δηλαδή αν κάνει την επόμενη αγωνιστική ίδιο αποτέλεσμα με τους Κρητικούς για να τους περάσει θα πρέπει να κερδίσει στο «Γεντί Κουλέ», εάν χάσει και εκείνοι κερδίσουν τότε θα τερματίσει 13ος ή 14ος, ενώ αν κάνει καλύτερο αποτέλεσμα τότε θα χρειάζεται να μην ηττηθεί στην Κρήτη για να είναι από πάνω τους. Απλά ανάλογα με το τι θα είναι αυτό το «καλύτερο αποτέλεσμα» θα εξαρτηθεί εάν θα σώζεται απευθείας ή θα πάει στα μπαράζ.

Και εδώ στην εξίσωσή του μπαίνει η ΑΕΛ. Εφόσον εκείνη χάσει στο Βόλο τότε ο Παναιτωλικός εξασφαλίζει πως δεν θα τερματίσει τελευταίος, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην περίπτωση που κάνει το ίδιο αποτέλεσμα με τη Λάρισα, όποιο και να είναι αυτό (εννοείται πως απλά με δική του νίκη «κλειδώνει» πως δεν θα είναι τελευταίος). Ισχύει όμως και για εκείνον ότι για τους Κρητικούς, σε περίπτωση που αμφότεροι δεν κερδίσουν την επόμενη αγωνιστική και η ΑΕΛ επικρατήσει στο Βόλο. Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό στο «Γεντί Κουλέ» να τα παίζει… όλα ή τίποτα, αφού με νίκη να αποφεύγει και το μπαράζ, με ήττα όμως να πέφτει απευθείας.

πηγή : gazzetta.gr