Πλατυγιάλι : Κίνδυνο να χαθεί το πλεονέκτημα της ΝΑΒΙΠΕ βλέπει το Επιμελητήριο

Να παραμείνει διαμετακομιστικό το Πλατυγιάλι, λέει ο Π. Τσιχριτζής

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Π. Τσιχριτζής, στην παρέμβασή του στην εκδήλωση διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τόνισε ότι το κυρίαρχο θέμα για την Αιτωλοακαρνανία είναι η δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή του Αγρινίου, που είναι το οικονομικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας.

Μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο η ΝΑΒΙΠΕ του λιμανιού του Πλατυγιαλιού, που παραμένει αναξιοποίητη, ωστόσο ο Π. Τσιχριτζής υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα η ΝΑΒΙΠΕ, αλλά να λειτουργήσει ως λιμένας διαμετακομιστικού εμπορίου. Η άποψη αυτή του Π. Τσιχριτζή έρχεται την ώρα που καταγράφεται έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Πλατυγιαλιού και βάσει δημοσιευμάτων το ενδιαφέρον αυτό αφορά τουριστικού χαρακτήρα επένδυση στον τομέα του mega yachting. Μάλιστα υπάρχει διάχυτη η εκτίμηση πως τους επόμενους μήνες το ενδιαφέρον αυτό θα καταλήξει σε deal. Μάλιστα στις εκτιμήσεις για την συγκεκριμένη επένδυση, περιλαμβάνεται και η εκτίμηση πως πιθανότατα το προσεχές διάστημα θα υπάρξει Προεδρικό Διάταγμα για την αλλαγή της χρήσης των χώρων του Πλατυγιαλιού.

Η προοπτική αυτή όμως δεν βρίσκει σύμφωνο το Επιμελητήριο της Αιτωλοακαρνανίας, γιατί όπως ανέφερε ο Π. Τσιχριτζής, η ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλιού είναι μια από τις τέσσερις ζώνες ελεύθερου εμπορίου στην Ελλάδα και η μοναδική βιομηχανική ελεύθερη ζώνη στην Ελλάδα. Αυτά όμως ανέφερε ο Π. Τσιχριτζής είναι σημαντικά πλεονεκτήματα που δεν θα πρέπει να τα απεμπολήσουμε.