Σύλλογος Εργαζομένων : Όχι στη μετατροπή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε εμβολιαστικό Κέντρο

Συμπολίτισσα-τη,
Εδώ κι ένα χρόνο, το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, παρά τις τεράστιες ελλείψεις, έχει «βάλει πλάτη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναλαμβάνοντας καθήκοντα και υποχρεώσεις που δεν του αντιστοιχούσαν.
Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. εξέδωσε εντολή για λειτουργία 6 εμβολιαστικών γραμμών επιπλέον των 2 που ήδη λειτουργούν στο Γ.Ν. Μεσολογγίου.

Η εφαρμογή της άνωθεν εντολής για λειτουργία 8 συνολικά γραμμών:
-Θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο συνωστισμό 600-1000 ατόμων σε χώρους ακατάλληλους, καθιστώντας τη διαδικασία επισφαλή τόσο για το προσωπικό όσο και για το εμβολιαζόμενο κοινό, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα διασποράς του ιού.
-Θα υποβαθμίσει το Νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο, καθότι η εμβολιαστική διαδικασία δύναται να καλυφθεί μόνο με μεταφορά του ήδη μειωμένου προσωπικού από άλλα τμήματα (κλινικές, τμήμα επειγόντων περιστατικών κ.α). Ωστόσο, ακόμα και με αυτή την «αποψίλωση» των τμημάτων του Νοσοκομείου, η καθημερινή στελέχωση ενός εμβολιαστικού κέντρου τέτοιας κλίμακας καθίσταται αδύνατη.
-Θα είναι πηγή συνεχών διενέξεων μεταξύ ασθενών και προσωπικού, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσει απρόσκοπτα.

Συμπολίτισσα-τη,
Ο εμβολιασμός είναι το ισχυρότερο όπλο στη φαρέτρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να το αντιμετωπίζει με κατάφωρη ανευθυνότητα, χρεώνοντάς το ως πάρεργο στο Νοσοκομείο.
Επιχειρούν να μας βάλουν απέναντί σας, ενώ επί της ουσίας ευθύνονται αυτοί, που από τα γραφεία τους, παίρνουν ανεύθυνες αποφάσεις.

Ζητάμε:
-Τη μη λειτουργία επιπρόσθετων εμβολιαστικών γραμμών στο Νοσοκομείο
-Τη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη σε κατάλληλο χώρο και την επαρκή στελέχωσή του με προσωπικό από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.