Νοσοκομείο Μεσολογγίου : Αναφορά στον Εισαγγελέα από τους εργαζόμενους για το συγχρωτισμό στο εμβολιαστικό κέντρο

Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με τη λειτουργία έξι νέων εμβολιαστικών γραμμών, που προστέθηκαν στις δύο γραμμές που λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα. Η έλλειψη προσωπικού για τη στελέχωση των νέων εμβολιαστικών γραμμών, αλλά και η έλλειψη χώρων είχαν ως αποτέλεσμα χθες να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα εμβολιαστικά ραντεβού και να παρατηρείται συνωστισμός έξω από το εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με τον Δ. Τουμαρά από το Σωματείο Εργαζομένων, που μίλησε στο Αγρίνιο Culture.gr, από το Σωματείο των Εργαζομένων εκτέθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα όλα τα δεδομένα που καθιστούν ανέφικτο και προβληματικό το σχεδιασμό για τη λειτουργία οκτώ συνολικά εμβολιαστικών γραμμών στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. “Τίθεται πλέον ένα μεγάλο ζήτημα συγχρωτισμού, γιατί όταν υπάρχουν πάνω από 600 ραντεβού και πολλοί έχουν ένα τουλάχιστον συνοδό μιλάμε ίσως και για 1.000 άτομα, που προσέρχονται στο Νοσοκομείο” αναφέρει ο Δ. Τουμαράς και προσθέτει ότι “την ώρα που στην περιοχή υπάρχει έξαρση κρουσμάτων και το Νοσοκομείο δέχεται καθημερινά δεκάδες υπόπτα κρούσματα, η λειτουργία των εμβολιαστικών γραμμών υπό αυτές τις συνθήκες και η προσέλευση τόσων πολιτών στο χώρο του Νοσοκομείου εκθέτει όλους σε μεγάλο κίνδυνο”.

Όπως έχει αναφερθεί από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου θα πρέπει να υπάρξει αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου και να μετακινηθούν σε άλλο χώρο τουλάχιστον τρεις εμβολιαστικές γραμμές από το Νοσοκομείο στο χώρου του ΚΑΠΗ που παραχωρείται από το Δήμο Μεσολογγίου.