Προ των πυλών μέτρα ή lockdown ; Στο σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας ή όχι;

Αύριο οι αποφάσεις από την Πολιτική Προστασία για νέα μέτρα ή και πιθανό lockdown
«Εκρηκτική» η κατάσταση σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό

Ορατό είναι το ενδεχόμενο η Αιτωλοακαρνανία μετά τα απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες να βρεθεί πάλι, αν όχι σε «σκληρό» lockdown, σε περιοριστικά μέτρα που θα σηματοδοτήσουν ένα πισωγύρισμα την ώρα που συνολικά η χώρα «ανοίγει» δραστηριότητες. Είναι χαρακτηριστικό της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων ότι μέσα σε 11 ημέρες, από τη Μεγάλη Δευτέρα δηλαδή μέχρι και σήμερα, εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία συνολικά 440 νέα κρούσματα, ενώ ενδεικτικό της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων είναι ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες η Αιτωλοακαρνανία κινείται από ρεκόρ σε ρεκόρ, με 121 νέα κρούσματα σήμερα, 80 νέα κρούσματα χθες και 61 την Τρίτη.

Στο επίκεντρο του κορονοϊού βρίσκεται κατά κύριο λόγο η περιοχή του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού και δευτερευόντως στην περιοχή του Αγρινίου. Αυτό που επίσης προβληματίζει είναι τα μεγάλα ποσοστά θετικότητας στις δειγματοληψίες που γίνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 76 δείγματα που είχαν σταλεί την Τετάρτη από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου προς εξέτασης τα 54 ήταν θετικά.
Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και συνολικά στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι θα εκτιμήσουν αύριο τελικά οι λοιμωξιολόγοι του Υπουργείου Υγείας και πιθανότατα το απόγευμα θα ανακοινωθούν από την Πολιτική Προστασία περιοριστικά μέτρα ή ακόμη και lockdown… Θα έχει βεβαίως μεγάλο ενδιαφέρον αν οι όποιες αποφάσεις υπάρξουν θα αφορούν το σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας ή μόνο την περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου.

Αρκετά καλύτερη σε σχέση τουλάχιστον με το Δήμο Μεσολογγίου, φαίνεται πως είναι η επιδημιολογική εικόνα στο Αγρίνιο. Σήμερα από τα περίπου 360 δείγματα που ελήφθησαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στις τυχαίες δειγματοληψίες, που έγιναν βρέθηκαν 20 θετικά. Ενώ στις δειγματοληψίες που έγιναν στο Καλύβια βρέθηκε μόνο ένα θετικό από τα 99 δείγματα. Βεβαίως και στο Αγρίνιο η επιδημιολογική εικόνα κάθε άλλο παρά εφησυχασμό εμπνέει… αλλά ακόμη δεν έχει λάβει τις διαστάσεις του Μεσολογγίου.