Ας γίνει και ανάληψη ευθύνης για τα εμβολιαστικά κέντρα της Αιτωλοακαρνανίας

Εκ των υστέρων κίνηση για να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Μαζί με τη διαφαινόμενη ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων σήμερα, είτε για το Δήμο Μεσολογγίου, είτε για το σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας, καλό θα είναι οι αρμόδιοι να αναλάβουν και την ευθύνη για το γεγονός ότι χρειάστηκε να υπάρξουν προχθές  πολύωρες καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, για να ανάψουν το «πράσινο φως» και την αξιοποίηση του ΚΑΠΗ Μεσολογγίου ως μίνι εμβολιαστικό κέντρο. Παράλληλα, ας ανακοινώσουν και την ημερομηνία που θα λειτουργήσουν στο χώρο του ΚΑΠΗ οι εμβολιαστικές γραμμές και ας τα βρουν επιτέλους για το ποιος θα πάρει τη… δόξα για να προχωρήσει και η ανάλογη κίνηση στο Αγρίνιο με τη αξιοποίηση της παλιάς Λαχαναγοράς ως εμβολιαστικό κέντρο.

Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν οι προχθεσινές απαράδεκτες εικόνες έξω από το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, όπου πολίτες συνεπείς στο εμβολιαστικό τους ραντεβού περίμεναν σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τέσσερις ώρες, προκειμένου να εμβολιαστούν, ώστε οι αρμόδιοι να αρχίσουν να κινούνται προς την κατεύθυνση που υποδείκνυαν όλοι το προηγούμενο διάστημα οι υγειονομικοί φορείς της περιοχής. Ήδη χθες η κατάσταση εξομαλύνθηκε σε μεγάλο βαθμό καθώς στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για να συνδράμουν στο έργο των έξι νέων εμβολιαστικών γραμμών μετακινήθηκαν τέσσερις γιατροί από το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού, ενώ αναμένονται και μετακινήσεις προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου. Πάντως παρά τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου έγιναν 600 εμβολιασμοί την Τετάρτη, ενώ ανάλογος ήταν και ο χθεσινός αριθμός των εμβολιασμών (σημειωτέον από 170 περίπου που γίνονταν μέχρι πρόσφατα).

Την επόμενη εβδομάδα, χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία, αναμένεται για να επιλυθούν οριστικά και τα χωροταξικά ζητήματα που ανακύπτουν με τη λειτουργία ενός μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, καθώς αναμένεται να «μετακομίσουν» τρεις εμβολιαστικές γραμμές από το Νοσοκομείο στο χώρο του ΚΑΠΗ, που παραχωρείται για το σκοπό αυτό από το Δήμο Μεσολογγίου. Ήδη γίνονται κάποιες συνεννοήσεις με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε όταν θα λειτουργήσει το μίνι εμβολιαστικό κέντρο στο ΚΑΠΗ να υπάρξουν οι ανάλογες ενέργειες μέσω της πλατφόρμας για τη «μετάθεση» των ραντεβού και την ανάλογη ενημέρωση των πολιτών. Παράλληλα, πέρα από τις μετακινήσεις προσωπικού από τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας εξετάζεται η απασχόληση ιδιωτών γιατρών με χρηματοδότηση από την 6η ΎΠΕ και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης έχει ζητηθεί η συνδρομή και του Στρατού όσον αφορά τη διαμόρφωση του χώρου έξω από το εμβολιαστικό κέντρο (με σκηνές, καθίσματα αναμονής κτλ), αλλά ενδεχομένως και με υγειονομικό προσωπικό, που υπηρετεί στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου επίσης προστέθηκαν αρκετές νέες εμβολιαστικές γραμμές, η εικόνα τόσο προχθές όσο και χθες ήταν πολύ καλύτερη και δεν παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου το πρόβλημα μοιάζει να είναι περισσότερο χωροταξικό καθώς οι διαθέσιμοι χώροι με δεδομένη τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου δεν κρίνονται επαρκείς.