Ο υγειονομικός χάρτης μιλά για αναστολή, αλλά περιμένουν το ΦΕΚ οι έμποροι του Μεσολογγίου

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ανακοίνωσε ότι, μετά την κήρυξη του Δήμου Μεσολογγίου σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), τα καταστήματα λιανεμπορίου και εστίασης της περιοχής μας θα είναι ανοιχτά αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου, με τα γνωστά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Επισημαίνει ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως ότου να δημοσιευτεί νεότερο ΦΕΚ, το οποίο θα καθορίζει επακριβώς ποιες δραστηριότητες στο λιανεμπόριο και στην εστίαση θα παραμείνουν ανοιχτές και ποιες θα κλείσουν, καθώς και το νέο ισχύον ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

«Θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση αμέσως μόλις γνωστοποιηθούν οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις. Κλείνοντας, κάνουμε έκκληση προς τους επιχειρηματίες και τους δημότες του Μεσολογγίου να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, προκειμένου να βγούμε όσο γίνεται νωρίτερα από την υγειονομική κρίση που περνάει ο τόπος μας», αναφέρει ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου.

Πάντως θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι στον υγειονομικό χάρτη covid19.gov.gr/covid-map/ τα μέτρα που ισχύουν για τις περιοχές που εντάσσονται στο «Επίπεδο Γ. Πολύ Αυξημένου Κινδύνου», δηλαδή στο «βαθύ κόκκινο», είναι συγκεκριμένα και μιλούν για αναστολή του λιανεμπορίου, της δια ζώσης εκπαίδευσης, των κομμωτηρίων και άλλων δραστηριοτήτων. Αν υπάρξει κάποια εξαίρεση μένει πράγματι να διευκρινιστεί από το ΦΕΚ. Πάντως βάσει των όσων αναφέρονται στον υγειονομικό χάρτη, το ΑγρίνιοCulture.gr έκανε αναφορά για αναστολή στο λιανεμπόριο και μια σειρά από άλλες κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες.