Στο “βαθύ κόκκινο” ο Δήμος Μεσολογγίου, σε επαγρύπνηση κάλεσε ο Χαρδάλιας το Αγρίνιο

Στο “βαθύ κόκκινο” του υγειονομικού χάρτη μπαίνει από αύριο ο Δήμος Μεσολογγίου. Αυτό ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος δεν ανακοίνωσε κάποιο περιοριστικό μέτρο όσον αφορά το Δήμο Αγρινίου, ανέφερε όμως ότι το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί επικίνδυνα και χρειάζεται επαγρύπνηση.

Σύμφωνα με το Ν. Χαρδαλιά ήταν ομόφωνη η απόφαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την ένταξη του Μεσολογγίου στο “βαθύ κόκκινο”. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε υπάρχει μια εκθετική και επιθετική έξαρση της πανδημίας στην περιοχή του Μεσολογγίου, αφού πλέον σε σχέση με τις 27 Απριλίου όπου τα ενεργά κρούσματα ήταν μόλις 49, σήμερα έχουν γίνει 233, δηλαδή έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες. Ο Ν. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στην έξαρση των κρουσμάτων στο Αιτωλικό, αλλά και στο Αγρίνιο καλώντας με ιδιαίτερη ένταση τους πολίτες σε επαγρύπνηση.” Καλούμε τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Αγρινίου να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να επιμείνουν στην καθολική και απαραίτητη έγκριση των μέτρων χωρίς δικαιολογίες χωρίς εκπτώσεις. Η κατάσταση ειδικά στις δύο αυτές περιοχές είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», συνέχισε ο υφυπουργός.

Τι σημαίνει “βαθύ κόκκινο” για το Δήμο Μεσολογγίου
Η ένταξη του Δήμου Μεσολογγίου στο “βαθύ κόκκινο” του υγειονομικού χάρτη σημαίνει ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, κλείνει ξανά η εστίαση, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο και επιτρέπονται οι μετακινήσεις με SMS μόνο για συγκεκριμένους λόγους. Για το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ισχύει η υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό καιεπιπλέον περιορισμοί ισχύουν στη λειτουργία των δικαστηρίων. Στο Νοσοκομείο θα ισχύει περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80% με εξαίρεση τα ογκολογικά και επείγοντα περιστατικά.
Περιορισμός έως εννέα ατόμων ισχύει για τις τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα κτλ.