Παπαευαγγέλου : Οι μετακινήσεις του Πάσχα μία από τις αιτίες για τις τοπικές επιδημίες

Για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας έχει πέσει κάτω από τα 20.000. Αυτό καθώς και η σταδιακή και μικρή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων έκανε την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου να εμφανιστεί κάπως ικανοποιημένη από την εξέλιξη της πανδημίας.

Ωστόσο ανέφερε ότι χρειάζεται ακόμη επαγρύπνση καθώς μπορεί σχεδόν το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων να εμφανίζει μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων, υπάρχουν -όπως ανέφερε- τοπικές επιδημίες ακόμη και σε περιοχές που παρουσιάζουν εμβολιαστική κάλυψη της τάξης του 25%. Αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην Αιτωλοακαρνανία, σίγουρα αποτελεί μια τέτοια περίπτωση η περιοχή, καθώς για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, σήμερα, η Αιτωλοακαρνανία, κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων με 150 νέα κρούσματα.

Ως μια από τις αιτίες για τις τοπικές επιδημίες η Βάνα Παπαευαγγέλου εκτίμησε τις μετακινήσεις της εορταστικής περιόδου του Πάσχα σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. “Ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε τα στοιχεία για το Πάσχα, αλλά έχουμε κάποιες ενδείξεις για αυξήσεις σε τοπικό επίπεδο” ανέφερε χαρακτηριστικά.