Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας : «Αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων στο Δήμο Αγρινίου»

Την αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας για την έξαρση των κρουσμάτων στο Αγρίνιο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας που εφιστά την προσοχή για την τήρηση απαρεγκλίτως όλων όσων προβλέπονται και τη λήψη πρόσθετων υγειονομικών μέτρων.

Η ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ:

“Το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων σήμερα Δευτέρα 10/05 εκφράζει τον προβληματισμό του στα εξής:

Παρόλο που ο Δήμος Αγρινίου δεν είναι σε βαθύ κόκκινο από υγειονομικής πλευράς, ο αριθμός των κρουσμάτων στην πόλη του Αγρινίου και σε πολλά χωριά που βρίσκονται πλησίον του και ανήκουν στο Δήμο Αγρινίου την τελευταία εβδομάδα είναι αρκετά υψηλός με ότι αυτό φυσικά συνεπάγεται για την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών. Η αγωνία των συναδέλφων, μαθητών και γονέων είναι μεγάλη και δικαιολογημένη με βάση τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων covid.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποφύγουμε κάθε αρνητική εξέλιξη. Καλούμε τους γονείς να παραλαμβάνουν εγκαίρως τα self tests, να ακολουθούν τις οδηγίες, ώστε να το κάνουν στα παιδιά τους σωστά, να αποτυπώνουν το σωστό αποτέλεσμα (θετικό ή αρνητικό) όποιο και αν είναι αυτό στο σύστημα.

Ζητάμε η λειτουργία των σχολείων να διεξάγεται με αυξημένους υγειονομικούς όρους οι οποίοι τίθενται από τα τριτοβάθμια όργανα και αυτοί είναι λιγότεροι μαθητές ανά τμήμα, κυλιόμενο πρόγραμμα, ενισχυτικά μαθήματα, απολυμάνσεις των σχολείων, καθαρίστριες στις θέσεις τους, και πραγματοποίηση των τεστ σε μαθητές και καθηγητές από τον ΕΟΔΥ ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη εγκυρότητα και ασφάλεια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ