Έρχεται «τσουνάμι» πλειστηριασμών στη Δυτική Ελλάδα

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η διεξαγωγή πλειστηριασμών μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παύσης που είχε δοθεί από την κυβέρνηση λόγω των συνθηκών που έφερε η πανδημία. Από τις 14 Μαΐου αναμένεται να αρχίσει η αποστολή των πρώτων επιδόσεων από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης δανείων μέσω των δικαστικών επιμελητών. Για τα ευάλωτα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία το «ξεπάγωμα» των διαδικασιών μετατίθεται για το τέλος του μήνα.

Στη Δυτική Ελλάδα ο αριθμός των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί είναι αρκετά μεγάλος. Σπίτια, οικόπεδα με κτίσματα, καταστήματα, γραφεία, επαγγελματικοί χώροι, ακόμα και βιομηχανικοί, αποθήκες και χώροι parking, βγαίνουν σε πλειστηριασμό πολλές φορές μάλιστα με την τιμή πρώτης προσφοράς να είναι ιδιαίτερα χαμηλή.Ο μεγαλύτερος αριθμός των ακίνητων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Περιφέρεια βρίσκονται στην Αχαΐα, και συγκεκριμένα στην Πάτρα αλλά και τη Δυτική Αχαΐα.

Αναλυτικά για την Πάτρα έχουν αναρτηθεί πλειστηριασμοί 72 ακινήτων. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ακινήτων μεταξύ των οποίων ένα οικόπεδο που ξεκινά από την τιμή των 306.000 ευρώ. Στην πόλη πλειστηριάζονται 28 σπίτια, επτά οικόπεδα με κτίσμα (εκ των οποίων το ένα αγγίζει τις 264.555 ευρώ), τέσσερα parking , οκτώ οικόπεδα, επτά καταστήματα, πέντε αποθήκες. Φυσικά δε λείπουν οι επαγγελματικοί χώροι- γραφεία. Στη Δυτική Αχαΐα είδαμε ότι σε πλειστηριασμό οδηγούνται 35 ακίνητα μεταξύ των οποίων ένας βιομηχανικός χώρος που έχει ως τιμή εκκίνησης το 1.697.000 ευρώ.

Στο Αγρίνιο σε πλειστηριασμό βγαίνουν 18 ακίνητα μεταξύ των οποίων σπίτια, οικόπεδα, αποθήκες, καταστήματα. Η περίπτωση με την μεγαλύτερη τιμή πρώτης προσφοράς είναι ένα σπίτι στα 134.000 ευρώ ενώ αυτή με την μικρότερη είναι αυτή μία αποθήκης όπου τιμή εκκίνησης είναι τα 2.000 ευρώ. Στην πλειονότητα τους τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί είναι κατοικίες ενώ κατά μέσο όρο οι τιμές εκκίνησης κυμαίνονται από 30.000- 45.000 ευρώ.

Στη Ναύπακτο το δρόμο του πλειστηριασμού παίρνουν επτά ακίνητα μεταξύ των οποίων και ένα αγροτεμάχιο με κτίσμα που δίνεται για 133.000 ευρώ, Στο Μεσολόγγι πλειστηριάζονται οκτώ ακίνητα περίπου στα 40.000 ευρώ. Λίγοι πλειστηριασμοί θα γίνουν στην Αμφιλοχία, στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας και στο Δήμο Ξηρομέρου.

πηγή : thebest.gr