“Ο Κατσιφάρας αντάλλαξε τη Νομική με τις σχολές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου”

Στον απόηχο των πρώτων αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας για την αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών και πριν υπάρξει ακόμη τουλάχιστον νομοθετικού χαρακτήρα (Προεδρικό Διάταγμα) για περαιτέρω αλλαγές, όπως οι μεταφορές Τμημάτων, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας το θέμα επανήλθε μετά τις αντιδράσεις που καταγράφονται τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και στην Ηλεία.

Σε αυτή o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τσιχριτζής έκανε μια αξιοσημείωτη παρέμβαση. Αφού επανέλαβε το συγκεντρωτισμό του Πανεπιστημίου Πατρών, σχολιάζοντας κάποιες αναφορές περιφερειακών συμβούλων στη Νομική της Πάτρας, εκτιμώντας ότι «ο Κατσιφάρας αγωνίστηκε για τη Νομική ανταλλάσοντάς την με τις σχολές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου». Πιθανότητα εννοείται με αυτή τη αναφορά η κατάργηση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ, που ήταν η μόνη αρνητική απόφαση του νόμου Γαβρόγλου για το Αγρίνιο. Όπως εξήγησε ο Π. Τσιχριτζής αυτή ήταν και η αιτία του διαπληκτισμού ανάμεσα στον τότε Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στο γραφείο του Κ. Γαβρόγλου στη σύσκεψη που είχε γίνει με εκπροσώπους της περιοχής το 2017. Μάλιστα σύμφωνα με τον Π. Τσιχριτζή αυτός ήταν και ο λόγος που από το Υπουργείο δεν εκδόθηκε ποτέ ανακοίνωση για τα αποτελέσματα εκείνης της σύσκεψης. Πάντως τις αναφορές Τσιχριτζή ο Απ. Κατσιφάρας τις αρνήθηκε. Πάντως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την αλήθεια των λεγομένων του επικαλέστηκε την μαρτυρία άλλων παρευρισκομένων στη σύσκεψη όπως του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δ. Κωνσταντόπουλου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου ερωτηθείς από το ΑγρίνιοCulture.gr επιβεβαιώνει ως αληθείς τις αναφορές του Π. Τσιχριτζή.