Kι άλλο “μήνυμα” από το Υπουργείο Παιδείας πως θα προχωρήσει και στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος

Δεν αποτελεί είδηση, αλλά μια ακόμη ένδειξη της αποφασιστικότητας του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη. Γιατί, κανείς δεν περίμενε πως τα 37 τμήματα που είχαν δημιουργηθεί προεκλογικά από τον τέως υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με εμφανή μικροπολιτική στόχευση και τα οποία είχε «παγώσει» η Νίκη Κεραμέως θα «ξεπάγωναν»…

Τυπικά το Υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει πως τα Τμήματα αυτά θα επανεξεταστούν ώστε η θεσμοθέτηση και λειτουργία τους να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες. Τυπικά λοιπόν τώρα το Υπουργείο διαρρέει ότι η αξιολόγησή τους δεν προχωράει από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και συνεπώς τα Τμήματα αυτά καταργούνται και από τα… χαρτιά. Μεταξύ αυτών το Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο, αλλά και το Τμήμα ΤΕΦΑΑ στον Πύργο.

Αυτή η αποφασιστικότητα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας να εξορθολογήσει κατά τη δική του φυσικά οπτική τον ακαδημαϊκό χάρτη, είναι ένα προμήνυμα ότι παρά τις αντιδράσεις που καταγράφονται στην Ηλεία και στο Αγρίνιο για τις καταργήσεις συγχωνεύσεις – τμημάτων, το Υπουργείο θα προχωρήσει και στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, που θα θεσμοθετήσει καθ’ ολοκληρίαν την εισήγηση του Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για την αναδιάρθρωση του Ιδρύματος.