Eπτά λεπτά πριν τη Β’ Εθνική ο Παναιτωλικός έσωσε την κατηγορία

Με πέναλτι του Βέργου στο 83′ ο Παναιτωλικός νίκησε 1-0 την Ξάνθη στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ και κατάφερε θα κρατηθεί στην SuperLeague με το εκτός έδρας γκολ του πρώτου αγώνα στην Ξάνθη.

Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στο γήπεδο και δεν άφησε μέχρι το 20’ τον Παναιτωλικό να πάρει τον έλεγχο και να την κλείσει στη περιοχή της.Στο 20’ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή του ματς, όταν ο Μεντόσα έκανε το σουτ, αλλά ο Ίτσο απέκρουσε και στη συνέχεια οι αμυντικοί της Ξάνθης απομάκρυναν.Στο 28’ ο Σιατραβάνης αστόχησε από τη μικρή περιοχή, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ. Φάνηκε, ωστόσο, ότι καλυπτόταν κι αν έμπαινε γκολ θα αναλάμβανε ο διαιτητής στο VAR.

Στο 32’ το φάουλ του Μεντόσα έφυγε άουτ κι από εκείνο το σημείο κι έπειτα κυριάρχησε ο Παναιτωλικός. Οι Αγρινιώτες πίεζαν ασφυκτικά, κέρδισαν αρκετά κόρνερ, είχαν πολλά γεμίσματα, όμως, δεν μπόρεσε να βγάλουν τελικές και κυρίως να πετύχουν το χρυσό γκολ. Η Ξάνθη με τους Τζούρμαν, Βέρκερ και τον Τάσο Παπάζογλου να γίνεται τρίτος στόπερ σε φάση άμυνας, αλλά και με τον σταθερό Ίτσο, άντεξε στο πρώτο ημίχρονο.

Άντεχε η Ξάνθη
Οι Ακρίτες στο δεύτερο μέρος συνέχισαν να είναι συμπαγείς κι άφηναν τον Παναιτωλικό να έχει την ανούσια κατοχή και να επιχειρεί γεμίσματα.Ο Δέλλας έριξε στη μάχη και τον Ματσόλα, έπαιξε 4-4-2, αλλά τεράστια φάση δεν βρήκε. Στο 63’ ο Πέτροβιτς με προβολή υπό την πίεση του Ματσόλα, έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Ίτσο και παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

Λύτρωση με Βέργο!
Η Ξάνθη έδειχνε να κρατάει το 0-0 και την άνοδο, αλλά στο 81’ έγινε πέναλτι. Σε φάουλ του Παναιτωλικού, υπήρξε σύγχυση στη μεγάλη περιοχή των Ακριτών και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Θανάση Παπάζογλου. Ο Ευαγγέλου έδειξε πέναλτι και ο Βέργος ψύχραιμα πήγε στην άσπρη βούλα κι ευστόχησε για το 1-0, που κράτησε τους Αγρινιώτες στη Super League.Η Ξάνθη βγήκε πλέον στην αντεπίθεση και στο 88’ πλασέ του Θυμιάνη κατέληξε στον Κνετ, ενώ στο 92’ φάουλ του Έμπερτ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το 1-0 δεν άλλαξε και στο Αγρίνιο ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Ντουάρτε, Κωνσταντόπουλος (77’ Αριγίμπι), Μαλής, Περέιρα (77’ Μάζουρεκ), Ταχάρ (58’ Ματσόλα), Εντιγκά, Ντίας, Μεντόσα, Μπαρμπόσα, Βέργος (87’ Βάντερσον).
Ξάνθη (Μπάμπης Τεννές): Ίτσο, Τζούρμαν, Παντελιάδης, Τ. Παπάζογλου (64’ Θυμιάνης), Πέτροβιτς (85’ Ντίνας), Δημούτσος (89’ Τεσίγια), Βέρκερ, Έμπερτ, Μικελτάντζε (64’ Τάτος – 77’ λ.τρ. Σρόιεν), Σιατραβάνης, Θ. Παπάζογλου.