Εμβολιασμοί : 7,88% κάτω από το μέσο όρο η Αιτωλοακαρνανία

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάζει βελτίωση, ωστόσο στην ενημέρωση της Παρασκευή για την πορεία της πανδημίας ο Ν. Χαρδαλιάς επεσήμανε αναφορικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα πως υπάρχουν περιοχές, όπου παρατηρείται μειωμένη προσέλευση και απόκλιση από το μέσο όρο.

Μεταξύ των περιοχών αυτών βρίσκεται και η Αιτωλοακαρνανία, που σταθερά συνεχίζει να κινείται κάτω από το μέσο όρο εμβολιασμών στη χώρα. Η Αιτωλοακαρνανία και άλλες 18 περιοχές, οι οποίες είναι κάτω από τον μέσο όρο εμβολιασμού, σύμφωνα με το Ν. Χαρδαλιά, βάζουν «μπλόκο» στην εκστρατεία «Ελευθερία», την στιγμή που υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εμβόλια.

Στην περίπτωση μάλιστα της Αιτωλοακαρνανίας αγγίζει να σημειωθεί ότι η ψαλίδα σε σχέση με το μέσο όρο των εμβολιασμών πλέον ανοίγει αντί να κλείνει… Το προηγούμενο διάστημα η Αιτωλοακαρνανία υστερούσε κατά περίπου 5% από το μέσο όρο στο σύνολο της χώρας, πλέον όμως η Αιτωλοακαρνανία υπολείπεται κατά 7,88 % σε σχέση με τον μέσο όρο της χώρας. Σε επίπεδο επικράτειας το 35,22% του πληθυσμού (3,9 εκατ.) έχει λάβει έστω μια δόση του εμβολίου, όταν στην Αιτωλοακαρνανία το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 27,34%.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του τελευταίου μήνα από τότε δηλαδή που άνοιξαν νέες εμβολιαστικές γραμμές στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, ο ημερήσιος αριθμός των εμβολιασμών κυμαίνεται από 1.600 έως 2.000.