Εντονότερα μειώνονται τα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία

Με τους πλήρως εμβολιασμένους να “αγγίζουν” τα δυόμιση εκατομμύρια και τον συνολικό αριθμό εμβολιασμών να έχει ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια, το τείχος ανοσίας έναντι του κορωνοϊού «χτίζεται» με γοργούς ρυθμούς. Κι αυτό αποτελεί «ασπίδα προστασίας» για τα νοσοκομεία, όπου παρατηρείται αργή αλλά σταθερή αποκλιμάκωση της πίεσης, καθώς και «όπλο» κατά της ανατροπής της καλής επιδημιολογικής εικόνας που δημιουργείται μέρα με την ημέρα στη χώρα.

Εντονότερα μειούμενος βαίνει και στην Αιτωλοακαρνανία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την εβδομάδα που πέρασε (31/5-6/6) η Αιτωλοακαρνανία κατέγραψε 119 νέα κρούσματα, δηλαδή λιγότερα από τα μισά από τα κρούσματα της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας (24-30/5), όταν ο ΕΟΔΥ εντόπισε 255 συνολικά νέα κρούσματα…

Έτσι ο Ιούνιος ξεκινά με πολύ καλύτερες προοπτικές για την επιδημιολογική εικόνα της Αιτωλοακαρνανίας, όταν στη διάρκεια του Μαΐου είχαν εντοπιστεί 2.210, δηλαδή όταν υπήρχε ένας εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων περί τα 550 νέα κρούσματα.