Σύμβαση για συντήρηση στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Αγρινίου – Θέρμου και Αγρινίου – Καρπενησίου

Εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης του εθνικού οδικού δικτύου Αγρινίου – Θέρμου και Αγρινίου – Καρπενησίου ξεκινούν σύντομα, καθώς σήμερα Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπονται παρεμβάσεις σε 50 θέσεις του οδικού άξονα (Σκουνετσιάδα, Ράινα, Γέφυρα στο Ρέμα Ζέρβαςς, Ποταμούλα, Αύλακες, Αύλακες, Τσάκλα, Κράψη, Διασταύρωση για Πεντάκορφο, Άγιος Βλάσιος, Καραμανέικα, Χούνη, Νέα Αβόριανη, Καινούργιο, Παραβόλα, Παντάνασσα, Βαρεια, Μυρτια κ.α) σε μήκος τουλάχιστον 87 χλμ του εθνικού οδικού δικτύου, με στόχο την άρση της επικινδυνότητας, την κάλυψη άκρως επειγουσών αναγκών και την επαναφορά της οδού στην αρχική της κατάσταση ώστε να αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια των χρηστών.

Ειδικότερα θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικές, τεχνικές, ασφαλτικές, πρασίνου, σήμανσης και ασφάλισης συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς πρόκειται για υποέργο της μεγάλης εργολαβίας με τίτλο «συντήρηση – αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του εθνικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΔΕ και επισκευή – συντήρηση εξοπλισμού και μέσων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ».

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών Θανάσης Μαυρομμάτης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Χρήστος Καραγιάννης και ο ειδικός συνεργάτης ΠΔΕ Χρήστος Μητρογιώργος.