Εργατικό Κέντρο Αγρινίου : Αποκλειστικά η ευθύνη είναι της κυβέρνησης για το νοσοκομείο

Το Ε.Κ.Α. σχετικά με τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θέλει να εκφράσει τις θέσεις του για την κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου, αλλά και συνολικά για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας στην περιοχή.

Μετά τα τραγικά στοιχεία για το ποσοστό θνησιμότητας στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Αγρινίου αλλά και συνολικά με τα θέματα του κορονοϊού στην περιοχή, η κυβέρνηση έσπευσε για μια ακόμα φορά με τη γνωστή της τακτική , μέσω των βουλευτών της στο νομό, Σαλμά- Καραγκούνη, να μεταθέσει τι ευθύνες στους άλλους, αποποιούμενη τις δικές της εγκληματικές παραλείψεις, με αποτέλεσμα την τραγική εξέλιξη της πανδημίας σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

Όλο το διάστημα της πανδημίας, κουνώντας το δάκτυλο στους εργαζόμενους και το λαό, θέλησε να αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας σαν ατομική ευθύνη, χωρίς από την πλευρά της να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο, αγνοώντας μάλιστα τα αιτήματα των γιατρών – νοσηλευτών- εργαζομένων για άμεσα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μαζικά μέσα μεταφοράς όπως και την απαίτηση του κινήματος, από την πρώτη στιγμή, για επίταξη συνολικά του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ένταξή του στο σχεδιασμό του Δ.Σ.Υ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για μέτρα στελέχωσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το Ε.Κ.Α. με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και πριν την πανδημία προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα συνολικά στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα την κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου υπολειτουργούσαν κλινικές ( παθολογική, καρδιολογική, παιδιατρική κ.λ.π.), όπου ο μαγνητικός τομογράφος λειτούργησε μόνο λίγους μήνες και όπου, όταν ο μοναδικός αξονικός τομογράφος παθαίνει βλάβη οι ασθενείς μένουν ακάλυπτοι ή αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα χάνοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Πήρε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων της πρωτοβάθμιας υγείας. Μαζί με τα συνδικαλιστικά όργανα γιατρών και εργαζομένων πρόβαλαν και διεκδίκησαν μια σειρά αιτημάτων για την ενίσχυση του Δ.Σ.Υ. και μέσα στην περίοδο της πανδημίας.Από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό και στήριξε τα αιτήματα του ιατρικού- νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζομένων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οργάνωσε την πάλη του για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του.

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να γίνει το νοσοκομείο Αγρινίου νοσοκομείο αναφοράς χωρίς να πάρει μέτρα στελέχωσής του με προσλήψεις γιατρών και ειδικευμένου προσωπικού, ενώ για 10 μήνες δεν είχαν καν μοριακό αναλυτή με ότι αυτό συνεπάγεται για την έγκαιρη διάγνωση και την αποφυγή της διασποράς του ιού. Και τώρα ζητάνε ευθύνες ακόμα και από το υπάρχον προσωπικό. Αποκλειστικά και κύρια η ευθύνη είναι της κυβέρνησης που όχι μόνο δεν πήρε μέτρα στελέχωσης αλλά ούτε έλεγξε την κατάσταση. Είναι υπεύθυνη όχι μόνο για τα θύματα του κορονοϊού αλλά και άλλων ασθενών που λόγω των ελλείψεων στα κέντρα υγείας και στο νοσοκομείο δεν δέχονταν εγκαίρως τη απαιτούμενη βοήθεια, όπως η νεαρή έγκυος από την Κατούνα. Είναι τραγικές οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. που αντιμετώπισε την πανδημία με υποκριτικό τρόπο απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όταν καλούσε το λαό να τους χειροκροτεί και όταν διεκδικούσαν τα αιτήματά τους για μέτρα προστασίας, για ένταξη στα Β.Α.Ε., για ενίσχυση του Δ.Σ.Υ. τους έστελνε τα ΜΑΤ.

Και τώρα με περίσσιο θράσος, με απειλές και αυταρχισμό του βουλευτή της στο νομό κ. Σαλμά θέλει να φιμώσει κάθε φωνή που υπερασπίζεται την υπερπροσπάθεια των συναδέλφων , όπως έκανε με γραπτή δήλωσή του ο συνδικαλιστής, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ παθολόγος γιατρός Μάκης Αραβανής, εκφράζοντας και την άποψή του για το ποιος έχει τις πραγματικές και αποκλειστικές ευθύνες, που δεν είναι άλλος από την κυβέρνησης της Ν.Δ. και των υπηρεσιών υγείας.
Τέτοιες μεθόδους το εργατικό λαϊκό κίνημα τις αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα, με οργάνωση και αγώνα.
Καλούμε όλο το λαό της περιοχής να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα, να συσπειρωθεί στα σωματεία, τους συλλόγους του και να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική που κάνει τη ζωή μας κόλαση σε όλα τα επίπεδα.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει.
Τον καλούμε να δώσει όλες τις δυνάμεις του για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και μαζικό, αγωνιστικό , μαχητικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.Α. ώρα 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.