Ο Κοντοζαμάνης θυμήθηκε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για Κέντρο Υγείας Κατούνας και ο Παπαναστάσης τι έλεγε ο Καραγκούνης επί ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έπαψε το Κέντρο Υγείας Κατούνας να εφημερεύει σε 24ωρη βάση θύμισε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάση.

«Να θυμίσω ότι με την υπ’ αριθμόν 5170/26-11-2015 απόφαση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, της προηγούμενης δηλαδή κυβέρνησης, είχε ανασταλεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας λόγω εκτάκτων αναγκών και προκειμένου να ενισχυθεί η εφημερία του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας και του Κέντρου Υγείας Χαλκιόπουλου» είπε χαρακτηριστικά ο Β. Κοντοζαμάνης. Σήμερα όμως η πανδημία δεν επιτρέπει την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας καθότι κρίθηκε επιβεβλημένο οι υπηρετούντες γιατροί του Κέντρου Υγείας να ενισχύσουν την εφημεριακή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστακού, του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού, του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Πάντως σημασία έχει ανεξάρτητα αν η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου καταργήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται μέχρι σήμερα. Και οι αναφορές του Β. Κοντοζαμάνη για τις αποστάσεις με τα κοντινά Κέντρα Υγείας, που εφημερεύουν σε 24ωρη βάση και το Νοσοκομείο Αγρινίου, μας προϊδεάζουν πως μάλλον λειτουργία του Κέντρο Υγείας Κατούνας μόνο κατά το πρωινό ωράριο θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη…

Σε αυτή τη βάση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης έδωσε πληρωμένη απάντηση στο Β. Κοντοζαμάνη, θυμιζόντάς του τι έλεγε επί ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός σήμερα βουλευτής Κ. Καραγκούνης. “Το 2018 ο βουλευτής σας ο κ. Καραγκούνης κατήγγειλε τις τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα του Κέντρου Υγείας Κατούνας με αποτέλεσμα, όπως είπε, οι πολίτες της περιοχής να μην μπορούν να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα και να υποχρεώνονται να μετακινηθούν περίπου 25 χιλιόμετρα προς το πλησιέστερο πιο καλά στελεχωμένο Κέντρο Υγείας που είναι η Αμφιλοχία ή 45 χιλιόμετρα στο Νοσοκομείο του Αγρινίου…” είπε ο Ν. Παπαναστάσης και πρόσθεσε “αυτά που είπατε εσείς σήμερα, που τα θεωρείτε θεμιτά”.