Περιμένουν εκπλήξεις του Δημάρχους με τον «Τρίτση»

Υπερπροσπάθεια έκαναν το προηγούμενο διάστημα, όλοι οι Δήμοι της χώρας για να καταθέσουν προτάσεις έργων και δράσεων στις ανοιχτές προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Όμως το 30% και πλέον των προτάσεων αυτών θα μείνει εκτός προγράμματος. «Δει δή χρημάτων» που έλεγε και ο αρχαίος ημών Δημοσθένης. Έτσι και ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τις προάλλες ότι πάνω από 1 στις 3 προτάσεις δήμων θα μείνουν εκτός με τα σημερινά δεδομένα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Από τα 2,5 δις ευρώ που είναι το budget του προγράμματος, αυτή τη στιγμή έχουμε προτάσεις περίπου 4 δις ευρώ».

Κάποιες προτάσεις ίσως μετατοπιστούν σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ, το οποίο όμως βρίσκεται στο τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Και μιλάμε για την επόμενη περίοδο από το 2023 και μετά, τότε μιλάμε και για την επόμενη δημοτική περίοδο, ενδεχομένως και για τον επόμενο Δήμαρχο… Το βέβαιο είναι ότι οι αυτοδιοικητικοί της χώρας, όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Τρίτσης» θα αρχίσουν πάλι τη… μουρμούρα…