Τα ποσοστά της απεργίας για τα εργασιακά «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης

Η απάντηση της κυβέρνησης στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο δίνεται με την επίκληση των ποσοστών συμμετοχής στην προχθεσινή πανεργατική απεργία.
Για παράδειγμα στις ΔΕΚΟ τα ποσοστά συμμετοχής διαμορφώθηκαν ως εξής: 3,58% στη ΔΕΗ,4,75% στην ΕΥΔΑΠ,2,54%, στον ΔΕΔΔΗΕ15,28% στα ΕΛΤΑ και 8,80%. στην ΕΥΑΘ, ενώ σχεδόν ένας στους πέντε εργαζόμενους (19,3%) στη ΣΤΑΣΥ, υπό την αιγίδα της οποίας λειτουργεί το Μετρό, συμμετείχε στην απεργία.

Από την κυβέρνηση παραπέμπουν στις σχετικές διατάξεις του νέου πλαισίου που μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως υποστηρίζεται μετά την προκήρυξη και την πραγματοποίηση απεργιών, με μικρή συμμετοχή, δεν θα παραλύουν ΜΜΜ και ΔΕΚΟ. Όπως υπενθύμιζαν, το άρθρο του νομοσχεδίου για τις απεργίες προβλέπει προσωπικό ασφαλείας που να διασφαλίζει την παροχή ενός μίνιμουμ (33%) επιπέδου υπηρεσιών σε κρίσιμους κλάδους, όπως η υγεία, οι συγκοινωνίες και η αποκομιδή απορριμμάτων.

Στο συγκεκριμένο θέμα η κυβερνητική ρητορική έχει μεγάλο πλέον έρεισμα στην κοινωνία που έχει απηυδήσει από τους εργατοπατέρες που μπορούν να παραλύουν τα πάντα. Αυτό όμως αφορά τη συνδικαλιστική λειτουργία των συνδικάτων και τα σχετικά με την απεργία. Άλλο όμως αυτό και άλλο οι εργασιακές σχέσεις…