Νοσοκομείο Μεσολογγίου : Θα εφημερεύει όλο τον επόμενο μήνα η καρδιολογική;

Άμεση ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κρίσης του μόνιμου καρδιολόγου, που προκηρύχθηκε

Πρόβλημα θα ανακύψει με τη λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή της στο τέλος του μήνα. Αν δεν υπάρξει κάποια προσωρινή έστω λύση, τότε δεν αποκλείεται από τον επόμενο μήνα να τεθεί εν αμφιβόλω η εφημεριακή λειτουργία της κλινικής καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

Σήμερα στην κλινική υπηρετούν τρεις μόνιμοι γιατροί και δύο επικουρικοί εκ των οποία όμως ο ένας βρίσκεται στο εφημεριακό πρόγραμμα της κλινικής καθώς η έτερη γιατρός βρίσκεται σε άδεια λοχίας.Μετά την αποχώρηση του διευθυντή στην κλινική παραμένουν μόνο τρεις γιατροί (δύο μόνιμοι και ένας επικουρικός), που θα αδυνατούν να βγάλουν όλο το εφημεριακό πρόβλημα.

Το πρόβλημα δεν θα είχε δημιουργηθεί, αν είχε προχωρήσει γρήγορα η κρίση του μόνιμου καρδιολόγου, θέση που προκηρύχθηκε από το Σεπτέμβριο του 2020. Ωστόσο ως συνήθως οι κρίσεις καθυστερούν αρκετά με αποτέλεσμα η αναπλήρωση των κενών που δημιουργούν οι συνταξιοδοτήσεις να μην γίνεται έγκαιρα. Το πρόβλημα που ανακύπτει πιθανότατα να αντιμετωπιστεί με μετακίνηση καρδιολόγου από κάποιο γειτονικό Νοσοκομείο, έτσι ώστε η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου να συνεχίζει να εφημερεύει όλο το μήνα.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης πάντως είναι ότι από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου διαβλέποντας την καθυστέρηση που υπάρχει στην κρίση του μόνιμου καρδιολόγου έχει υπάρξει δέσμευση πίστωσης για πρόσληψη επικουρικού καρδιολόγου. Ωστόσο κατά ένα παράδοξο… τρόπο η θέση αυτή δεν έχει εγκριθεί. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετά αμφίβολο αν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον από γιατρούς, που βρίσκονται στις λίστες των επικουρικών της 6ης ΥΠΕ, να έρθουν στο Μεσολόγγι.

Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που μιλάμε για μια κομβική κλινική για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μια λύση έστω με τη μετακίνηση κάποιου γιατρού, αλλά το κυριότερο είναι το πρόβλημα να αποκατασταθεί με τη «στρωμένη» λύση, αρκεί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κρίσης του μόνιμου καρδιολόγου.