Σεμινάρια για επαγγελματίες της πολιτιστικής βιομηχανίας στα πλαίσια του έργου Creative@Hubs

Συνεργασία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανία με τους Polis Production και Φιλοκαλλιτεχνικό Σύλλογο Μεσολογγίου

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια υλοποίησης 24 σεμιναρίων και εργαστηρίων συμβουλευτικής υποστήριξης σε δημιουργικές ΜΜΕ ή / και επιχειρηματίες ή / και επαγγελματίες για την υλοποίηση του έργου «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs)/ Holistic networking of creative industries via hubs» και ακρωνύμιο «CREATIVE@HUBs» του προγράμματος Interreg Greece – Italy 2014-2020, έχοντας στόχο τη μετάδοση εξειδικευμένων γνώσεων, τεχνικών, στρατηγικών και καινοτόμων πρακτικών και μοντέλων, σε διαφορετικούς κλάδους δραστηριοτήτων της πολιτιστικής βιομηχανίας με στόχο την δημιουργία υπεραξίας στο παραγόμενο προϊόν τους και σε συνέχεια της ποιοτικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε μέσω ομάδων εστίασης (focus groups) και συνεντεύξεων, από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να εντοπιστούν οι ανάγκες της τοπικής δημιουργικής και πολιτιστικής βιομηχανίας και να προωθηθεί ένα σχεδιασμό που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της πολιτιστικής βιομηχανίας και του οράματος ενός αειφόρου μοντέλου πολιτιστικού τουρισμού της περιοχής, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας παραγωγής έργων “Polis Production ” και του “Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου” στην αίθουσα συνεδριάσεων στα γραφεία του «Creative@Hub».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 14/6/2021 τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο υπεύθυνος επιχειρηματικής ανάπτυξης και ο υπεύθυνος δικτύωσης ενημέρωσαν τους καλεσμένους τους για τις αναπτυξιακές δυνατότητες που δημιουργούνται από την υλοποίηση του προγράμματος και από τη δημιουργία των δύο hubs στην Αιτωλοακαρνανία. Η ανάπτυξη συνεργιών με φορείς, συλλόγους, επαγγελματίες, οργανώσεις κ.λπ., που αποτελούν τα ζωντανά κύτταρα της πολιτιστικής βιομηχανίας της περιοχής αποτελεί ευχάριστο μονόδρομο για τον επιτυχή σχεδιασμό υλοποίησης των 24 σεμιναρίων και εργαστηρίων. Ο κοινός στόχος όλων μας είναι η μετάδοση εμπειριών, γνώσεων, τεχνικών, στρατηγικών, καινοτόμων πρακτικών και μοντέλων, με σκοπό την δημιουργία υπεραξίας στο παραγόμενο προϊόν τους, την ενίσχυση της καινοτομίας τους, την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους, τη δημιουργία συνθηκών επιχειρηματικής ανάπτυξης και εξέλιξης των επιχειρήσεων δημιουργικής βιομηχανίας και την ανάπτυξη ενός κοινού οράματος για την πολιτιστική βιομηχανία και τον τόπο.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Polis Production” και ο εκπρόσωπος του “Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου”, εκφράστηκαν θετικά για την συνέχεια των επαφών στα πλαίσια του στρατηγικού έργου CREATIVE@HUBS. Συγχρόνως εξέφρασαν τις ιδέες και ώριμες σκέψεις τους για την υλοποίηση ενεργειών από κοινού. Στα πλαίσια της συζήτησης αποφασίστηκε η διενέργεια ενός workshop-εργαστηρίου με κεντρικό θεματικό άξονα τα μεταβατικά στάδια από την ιδέα έως την υλοποίηση ενός ιστορικού ντοκιμαντέρ στο οποίο θα συμπεριληφθούν τα βασικά εργαλεία που θα το δομούν (σκηνοθεσία, στήσιμο σκηνών, επιλογή τόπου-χρόνου, μουσική συνδεδεμένη με την ιστορικότητα του γεγονότος) και το οποίο θα διεξαχθεί στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου Χρυσόγελου με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Η διενέργεια ενός workshop-εργαστηρίου με θεματικό άξονα το θέατρο και την αρχαιά τραγωδία, μέσα από την εξέλιξη τους στο χρόνο.

Τέλος οι εκπρόσωποι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης συνάντησης και δεσμεύτηκαν στο να διενεργηθούν και άλλες αντίστοιχες κοινές ενέργειες στο μέλλον.