Άκτιο – Αμβρακία : Hμικόμβο στη θέση «Ζευγάρι» ζητά ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας

Στην υποβολή αιτήματος προχωρά ο δήμος Ακτίου- Βόνιτσας προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την τροποποίηση της μελέτης του έργου Άκτιο – Αμβρακία, με σκοπό τη δημιουργία κόμβου στη θέση Ζευγάρι. Καθώς το έργο έχει επανεκκινήσει εδώ και σχεδόν τρεις μήνες ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας ζητά την τροποποίηση της μελέτης για την δημιουργία ενός ακόμα ημι-κόμβου, που θα διευκολύνει την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος. Βέβαια το αίτημα αυτό έρχεται με καθυστέρηση δεδομένου ότι η καταλληλότερη στιγμή μάλλον θα ήταν πριν τη δημοπράτηση της εργολαβίας σκούπα από το Υπουργείο Υποδομών το 2018, έτσι ώστε οι εργασίες για τον ημικόμβο να περιληφθούν σε αυτή

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική πρόταση – εισήγηση που ομόφωνα αποδέχθηκε το δημοτικό συμβούλιο ζητείται η δημιουργία ημι-κόμβου όπου διέρχεται ο υπό κατασκευή άξονας Άκτιο-Αμβρακία και διασταυρώνεται με τον άλλο υπό κατασκευή επαρχιακό δρόμο Κατούνας – Λουτρακίου στη θέση «Ζευγάρι».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Κασόλας εισηγήθηκε το ζήτημα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρο Στούπα να τονίζει πως ακριβώς στα 4χλμ. από το σημείο που είναι η πρόταση, γίνεται κόμβος στο Λουτράκι, όμως υπάρχει θετική διάθεση στη συγκεκριμένη διεκδίκηση. Σκοπός, η τροποποίηση της μελέτης του έργου ώστε ο ημι-κόμβος(προςΆκτιο από το δρόμο Κατούνας – Λουτρακίου, έξοδος από το άλλο ρεύμα προς Αμβρακία στο δρόμο αντίστροφα Λουτρακίου – Κατούνας) να εξυπηρετεί τους κατοίκους της Δ.Ε. Μεδεώνος, για την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου αλλά και την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή τους προς την έδρα του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Βίτσας, σημείωσε πως ο δήμαρχος έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις προς το αρμόδιο Υπουργείο για το θέμα αυτό, και συμφώνησε στην εκ νέου διαδικασία για τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου κόμβου, καθώς φαίνεται να είναι λειτουργικός για τον τόπο. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμφωνία Ελπίδας» Δημήτριος Μασούρας είπε πως αρμόδιο για τη μεταβολή ελαφρώς της μελέτης του έργου είναι το Υπουργείο και πρόσθεσε πως «είναι μια κίνηση που αποσκοπεί στην άρση των περιορισμών επικοινωνίας μιας περιοχής που αισθάνεται δυστυχώς απομονωμένη».

Από την πλευρά του ο δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νώντας Μωραΐτης, συμφώνησε σχετικά με την λήψη απόφαση αλλά όπως υπογράμμισε «δεν λαμβάνονται υπόψη οι λαϊκές ανάγκες ώστε να δίνονται λύσεις στους δημότες». Σκοπός, συμπλήρωσε, να αναδεικνύονται οι ευθύνες του Υπουργείου που δεν λαμβάνει υπόψη κανένα αίτημα της λαϊκής κοινωνίας.