Φτου ξελευθερία;

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας συνεχίζεται και η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδρίασε χθες εισηγήθηκε την άρση περιοριστικών μέτρων. Το βασικότερο όλων είναι ότι αποφασίστηκε η μη χρήση μάσκας για όλους, σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

Η χρήση της μάσκας αποτελεί βασικό μέτρο ατομικής προστασίας, είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε ότι δεν θέλουμε να δοθεί το μήνυμα ότι πετάμε τις μάσκες, τονίζοντας ότι ισχύει η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Το ζήτημα είναι αφήνουμε πίσω μας οριστικά την πανδημία; Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι μάλλον είναι πολύ νωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο. Εξάλλου τα μηνύματα από την μετάλλαξη «Δέλτα» που έχει επικρατήσει στην Αγγλία και σιγά – σιγά και σε άλλες χώρες δεν είναι ευνοϊκά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το χτίσιμο του τοίχους ανοσίας δεν έχει ολοκληρωθεί… Και το επόμενο διάστημα είναι αρκετά κρίσιμο. Γιατί οι παραδόσεις των εμβολίων θα είναι ακόμη πιο αυξημένες και δεν θα υπάρχει θέμα διαθεσιμότητάς. Τα πράγματα φαίνεται όσο περνάει ο καιρός έρχονται στο χέρι μας. Το ζήτημα είναι τι θα πράξει η κοινωνία. Η ελευθερία δεν θα έρθει με ένα… μαγικό τρόπο, πρέπει εμείς κάτι να κάνουμε… Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες….