Μεταξύ άλλων η χθεσινή συζήτηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη, Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδας αναλώθηκε σε κάποιο βαθμό και στη δυσκολία του εγχειρήματος της καταγραφής των ενδιαφερομένων να εμβολιαστούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με τους κατ΄οίκον εμβολιασμούς και τους εμβολιασμούς στις απομακρυσμένες περιοχές, από την πλευρά των Δημάρχων ειπώθηκε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να γίνει η καταγραφή, καθώς οι Δήμοι δεν ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο.
Στον αντίποδα όμως, όπως ειπώθηκε από την πλευρά της 6ης ΥΠΕ η διαθεσιμότητα σε εμβόλια είναι πλέον τέτοια που, όταν για παράδειγμα τα κινητά συνεργεία του Υπουργείου Υγείας επισκεφθούν μια περιοχή για τους επί τόπου εμβολιασμούς, θα είναι εφικτό σε μεγάλο βαθμό να εμβολιαστούν και οι ενδιαφερόμενοι της τελευταίας στιγμής, όσοι δηλαδή δεν θα έχουν καταγραφεί στις λίστες που συντάσσουν οι δήμοι.
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Δήμαρχοι περιμένουν από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ αναλυτικότερα στοιχεία για τους εμβολιασμούς γιατί φαίνεται να προκύπτουν, κάποιες όχι ασήμαντες, διαφορές από Δήμο σε Δήμο.







