Έτοιμο το Πανεπιστήμιο Πατρών για τα εμβολιαστικά κέντρα

Υποδεικνύει χώρους σε Ρίο, Κουκούλι, Αίγιο, Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων μέσα στα πανεπιστήμια σχεδιάζει η κυβέρνηση, ώστε να διευκολύνει τους φοιτητές που θα επιστρέψουν στα ΑΕΙ να εμβολιαστούν. Αυτό ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι έχει ζητηθεί από τα ΑΕΙ να υποδείξουν τοποθεσίες, ώστε να σχεδιαστεί τις επόμενες εβδομάδες η δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας.

Από την πλευρά της η Σύνοδος Πρυτάνεων εισηγείται τη διεξαγωγή των μαθημάτων, εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικής άσκησης διά ζώσης από το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022. Μάλιστα, τόνισε ότι με στόχο την ασφαλή επιστροφή στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα και στο Πανεπιστήμιο Πατρών ο πρύτανης του ιδρύματος Χρήστος Μπούρας δήλωσε πως το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να διαθέσει χώρους για τη δημιουργία τέτοιων εμβολιαστικών κέντρων σε κάθε πόλη της Δυτικής Ελλάδας, που το Πανεπιστήμιο έχει παρουσία με Τμήματα, από το Πανεπιστημιακό campus στο Ρίο και στο Κουκούλι (πρώην ΤΕΙ), μέχρι το Αίγιο, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, με σκοπό να εμβολιαστούν οι περίπου 12.000 φοιτητές του.

Θυμίζουμε ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών μέσω της ανοικτής επιστολής του, στις αρχές του μήνα, απηύθυνε έκκληση προς τους φοιτητές να σπεύδουν να εμβολιαστούν. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπούρας τόνιζε: «Οι φοιτητές είναι η κατεξοχήν ομάδα των νέων, που έχει ταχθεί να υπηρετήσει την επιστήμη, την πρόοδο, τον πολιτισμό. Επομένως, αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές, δείξτε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας προς τις οικογένειές σας και το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας χαρακτηρίζει, επιλέγοντας να αυτοπροστατευθείτε μέσω του εμβολιασμού, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Πάντως αναφορικά με το αν τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα θα πρέπει να ανοίξουν μόνο για εμβολιασμένους φοιτητές, ο Χρ. Μπούρας ανέφερε ότι αυτό το κεφάλαιο είναι αρμοδιότητα του υπουργείου παιδείας και της κυβέρνησης γενικότερα.