Τώρα κρύφτηκαν στο λαγούμι της οπισθοδρόμησης

Όταν τον Οκτώβριο του 2019 η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε τις καπναποθήκες Παπαπέτρου, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης εκδήλωσε την πρόθεση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να χρηματοδοτήσει τις μελέτες για την ανακατασκευή τους.

Στο Δήμο Αγρινίου όμως υπήρξαν κάποιες φωνές, που λίγο – πολύ είπαν ότι δεν δίνουν τόση σημασία στο τι εξαγγέλλει η Περιφέρεια ή το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά στο τι κάνει ο Δήμος Αγρινίου για το θέμα. Βέβαια ο Δήμος Αγρινίου ούτε ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι όπως είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, ούτε έχει κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο στα χέρια του για να προχωρήσει ένα τόσο μεγάλο έργο, όπως η Περιφέρεια το ΕΣΠΑ… Αλλά για κάποιους αυτό είχε μικρή σημασία.

Διόλου τυχαία λοιπόν υπήρξαν και κάποιες άλλες φωνές που θυμηθήκαν ξαφνικά το 2019 μια προεκλογική -της περιόδου Μοσχολιού το 2013- προγραμματική σύμβαση του Δήμου Αγρινίου με το Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία δεν υπογράφτηκε ποτέ από το Υπουργείο και δεν προχώρησε ποτέ… Μόνο που τα 100.000 ευρώ που υποτίθεται ότι θα διέθετε ο Δήμος Αγρινίου για τη σύνταξη των μελετών δεν έφταναν, όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη των πραγμάτων, ούτε για… ζήτω…

Αναρωτιέται κανείς που είναι αυτές οι φωνές τώρα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ “πακέτο” οι μελέτες, αλλά και η κατασκευή του έργου, κάτι που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε καν στη συζήτηση. Μάλλον έχουν κρυφτεί στο λαγούμι της οπισθοδρόμησης, από το οποίο μπαίνουν και βγαίνουν αναλόγως των σκοπιμοτήτων που έχουν κάθε φορά προσπαθούν να εξυπηρετήσουν. Αλλά αυτό δεν εξυπηρετεί την πρόοδο της πόλης.

Δ.Π.