Με υπουργική απόφαση η μεταφορά του Ιστορικού – Αρχαιολογικού στην Πάτρα

Νέος χάρτης στο Πανεπιστήμιο Πατρών : Τι προβλέπει το ΠΔ
Το 2022 το δεύτερο Τμήμα της Γεωπονικής στο Αγρίνιο

Το χρονικό της αναδιάρθρωσης του Πανεπιστημίου Πατρών ολοκληρώνεται με την οριστικοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος, που θα κάνει νόμο του Κράτους τις αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη του Πανεπιστημίου.

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, που απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να παράσχει τη σύμφωνη γνώμη της σε αυτό, προβλέπει την ίδρυση Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας που εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών με έδρα το Αγρίνιο.

Με το Τμήμα αυτό, που η λειτουργία του προβλέπεται από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2022 – 2023, θα συγχωνευθεί το Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής. Οριστικοποιείται επίσης το γεγονός ότι το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων συγχωνεύεται με το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Αναφορικά με το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας με έδρα σήμερα το Αγρίνιο προβλέπεται η μεταφορά του τμήματος στην Πάτρα να υλοποιηθεί με υπουργική απόφαση, καθώς επίσης φοιτητές του Τμήματος που η μόνιμη κατοικία αυτών και των γονέων τους βρίσκεται στο Αγρίνιο προβλέπεται να στεγαστούν κατά προτεραιότητα στην φοιτητική εστία ή σε μισθωμένες κλίνες του ιδρύματος.

Επιγραμματικά ο νέος χάρτης του Πανεπιστημίου Πατρών αφήνει το Αγρίνιο με δύο Τμήματα από τέσσερα και το Μεσολόγγι με δύο Τμήματα από τρία.