Προσωρινός μειοδότης για την ύδρευση Μακρυνείας, Στράτου και Αγ. Κωνσταντίνου

Στο τελικό στάδιο για να ξεκινήσει μια σημαντική εργολαβία για την ύδρευση τριών πολύπαθων περιοχών

Ένα από τα σημαντικότερα έργα για την ύδρευση στο Δήμο Αγρινίου πολύ σύντομα αναμένεται να συμβασιοποιηθεί και αρχίσει να εκτελείται.

Ο λόγος για ένα έργο που αφορά την ύδρευση τριών περιοχών του Δήμου Αγρινίου που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την ύδρευση και μια εργολαβία, που ήδη η διαδικασία της δημοπράτησή της από τη ΔΕΥΑ Αγρινίου βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Μάλιστα πρόσφατα με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Αγρινίου ανακηρύχθηκε ο προσωρινός μειοδότης του έργου «Αντικατάσταση τμήματος κεντρικού αγωγού υδροδότησης Μακρυνείας και τμημάτων αγωγών Δ.Ε. Στράτου και Αγίου Κωνσταντίνου – Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας δικτύου ύδρευσης», προϋπολογισμού 1.780.000 €. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπ. Εσωτερικών. Προσωρινός μειοδότης του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία «ΑΦΟΙ ΤΣΕΛΙΟΥ Α.Ε.» με μέση έκπτωση 7,35%.

Με το έργο αυτό θα αντικατασταθεί τμήμα του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Μακρυνείας, το οποίο παρουσιάζει συχνά βλάβες και μεγάλες διαρροές. Επίσης θα αντικατασταθεί ο κλάδος τροφοδοσίας της κεντρικής δεξαμενής του Αγ. Κωνσταντίνου καθώς και ο κλάδος τροφοδοσίας της Δημοτικής Ενότητας Στράτου, οι οποίοι παρουσιάζουν συχνά βλάβες, με αποτέλεσμα να γίνεται διακοπή υδροδότησης των συγκεκριμένων περιοχών. Το συνολικό μήκος κατασκευής των νέων δικτύων θα ανέλθει σε 5.730 μέτρα, ενώ με το συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστεί δίκτυο τηλεμετρίας και τηλεπαρακολούθησης σε 17 δεξαμενές του δικτύου ύδρευσης εξασφαλίζοντας καλύτερο έλεγχο και περιορισμό των διαρροών.